CSU Ploiești – Energia Tg. Jiu 82-71 (44-40)

CSU Ploiești: Pot, Runkauskas, Flowers, Burlacu, Cooper
Energia: Watson, Troupe, Karpelesz, Milosevic, Glyniadakis

Bogdan Chitic

CSU Ploiești și-a făcut lecțiile în „dubla” din Sala Sporturilor „Olimpia” cu Energia Tg. Jiu și se află la o singură victorie de calificarea în finală. În fața unui public cald, elevii lui Sasa Ocokoljic au depășit momentele delicate din prima repriză, obținând un nou succes care să le confere două mingi de meci, săptămâna viitoare, la Tg. Jiu.
Cu avantajul psihologic al victoriei obținute cu o seară înainte, la capătul unui meci pe muchie de cuțit, campionii au început lansat, și Burlacu a plantat o „triplă” la capătul primelor două minute, din fața lui Milosevic. Timid din acțiune în prima partidă, Flowers și-a început recitalul de la semidistanță, pentru 5-3 (min 4), moment din care s-a pornit tăvălugul gorjean. Bazându-se pe un plus de viteză pe faza ofensivă, care să destabilizeze apărarea gazdelor, Watson, Troupe și Mack au lovit pe pătrundere, pe alocuri spectaculos, pentru 21-32 (min 13). Mirosind la timp pericolul, Ocokoljic l-a „trecut în rezervă” pe Pot și i-a încredințat atacul lui Runkauskas. Lituanianul și-a intrat în mână abia în ultimul minut al primei părți, dar, până atunci, a avut grijă să livreze asisturi pentru Flowers, care, până la pauză, a demarat aproape de unul singur cursa de urmărire, încheind cu 100% de la distanță (4/4), pentru 44-40.
Cu Watson – în rolul principal, Energia a trecut la conducere, scor 52-53 (min 25), iar Ocokoljic l-a reintrodus pe Szijarto, în încercarea de a-l limita din acțiune pe american. Lucrurile s-au schimbat în bine grație tandemului Flowers–Cooper, și, la 64-61 (min 29), antrenorul oaspeților, Constantinides, a vrut să devină „oaia neagră” pentru echipa sa, prin două faulturi tehnice încasate pentru proteste. Campionii au acceptat cadoul și au lovit din plin reduta gorjeană, care nu doar că s-a dezechilibrat serios, dar a început să o ia și la vale. Același Flowers a răsucit cuțitul în rana deschisă a Energiei, pentru 75-66, și, până la final, totul a funcționat conform planului, pentru un nou succes muncit, menit să le ofere prahovenilor liniștea necesară în perspectiva calificării.