HC Zalău – CSM Ploieşti 37-19 (18-8)

Petre Apostol

Ieri seară, echipa feminină de handbal CSM Ploieşti a evoluat în cel de-al doilea meci din faza a treia a playoffului Ligii Naţionale, pe terenul formaţiei HC Zalău. După ce au pierdut pe teren propriu în prima dispută în duelul pentru locul 7, elevele antrenorilor Goran Kurtes şi Daniel Gheorghe aveau nevoie de victorie pentru a împinge seria în meci decisiv. Problemele de efectiv ale formaţiei ploieştene, însă, au făcut imposibil ca aceasta să obţină victoria sau măcar să se mențină aproape de adversară în fieful grupării pregătite de fostul selecţioner al României, Gheorghe Tadici. Practic, meciul a fost un coșmar pentru handbalistele formației ploieștene, gazdele controlând jocul de la un capăt la celălalt.
HC Zalău s-a distanțat încă din debutul meciului, Claudia Constantinescu fiind, din nou, de neoprit pentru defensiva ploieșteană. A fost, mai întâi, 3-0, în min. 4, după care HC Zalău s-a desprins tot mai mult, la 6-1, patru minute mai târziu. Ionela Dinu și Iryna Shutska au mai redus din diferență, dar jocul defensiv a fost sub orice critică, Constantinescu (marcatoare a nouă goluri în prima repriză) și Puiu ducând scorul la 18-8 la pauză.
Nici în a doua parte a meciului, CSM Ploiești nu a avut forța necesară să oprească tăvălugul sălăjean, HC Zalău majorând ecartul la aproape 20 de goluri, câștigând partida la pas, după o dominare categorică, scorul final fiind 37-19.
Astfel, CSM Ploieşti şi-a încheiat sezonul cu o înfrângere pe care ar dori să o uite cât mai repede și va ocupa la final acelaşi loc ca la sfârșitul fazei preliminare, anume poziţia a opta, şi fără victorie în playoff. Totuşi, echipa şi-a îndeplinit obiectivul, care era calificarea în playoff, stabilind, de altfel, cea mai bună clasare a formaţiei din istorie.