Născută din multă pasiune şi dorinţa de a resuscita baschetul românesc la nivel de club, hegemonia campionilor în Liga Naţională continuă. La Tg. Mureş, într-o sală cu peste 2.500 de spectatori, CSU Ploieşti a cucerit al 11-lea titlu din istorie, adăugând o nouă piatră preţioasă „colierului” cu trofee interne. După un sezon cu bune şi cu rele, cu un parcurs de excepţie în EuroCup, dar şi cu accidentări în cadrul lotului şi probleme grave de sănătate, întâmpinate de „părintele” Vladimir Arnautovic, campionii au dat dovadă de tărie de caracter în play-off, câştigând clar finala cu BC Mureş, în număr minim de partide.

„În fiecare an este o senzaţie nouă şi parcă din ce în ce mai intensă. Cu cât înaintezi în vârstă, cu atât mai mult apreciezi această emoţie, oferită de cucerirea unui nou titlu. A fost un sezon special, în care am reuşit să depăşim toate problemele, iar acest trofeu merge până în Serbia, la antrenorul nostru, Vladimir Arnautovic. Cu siguranţă i-am adus o speranţă şi încă un strop de putere pentru a lupta împotriva greutăţilor vieţii”, a declarat Levente Szijarto, cel mai titrat jucător român „all-time”, cu 11 titluri în CV.

Amână Burlacu retragerea?

Căpitanul Cătălin Burlacu a jucat un rol determinant în acest sezon, în special în fazele avansate din play-off. În semifinala cu Energia Tg. Jiu, decarul ploieştenilor a fost în multe momente locomotiva echipei, care a tras pe şine un grup de excepţie, iar, în finală, a evoluat de-a dreptul impecabil. În meciul 3, cel care a trimis titlul la Ploieşti, Burlacu a strâns 17 puncte, 2 recuperări şi 3 pase decisive, pentru ca, la finalul jocului să ofere o declaraţie care lăsă o portiţă deschisă în perspectiva continuării carierei. „Nu ştiu dacă vorbim despre încheirea carierei. Fortă multe lume, între ghilimele avizată, vorbeşte şi comentează pe seama acestui lucru. Încă o dată am demonstrat că nu mă târăsc pe teren, ci îmi duc echipa în spate oriunde, în orice sală, indiferent de nume”.