F. T.

Poliţiştii Direcției de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IGPR, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti au derulat, ieri 14 percheziţii în județele Prahova, Iaşi, Hunedoara, Ilfov, precum și în București. Descinderile au avut loc la sediile sociale ale unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.
În Prahova au avut loc cinci percheziții, ”mascații” descinzând în trei locații din Ploiești, una din Brazii de Sus și una din Păulești.
Potrivit anchetatorilor, persoanele percheziționate ar fi înregistrat cheltuieli ce nu au avut la baza operaţiuni reale, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale, prejudiciul estimat depășind 1.500.000 de euro.
Aseară, la București urmau să fie aduse cu mandat, pentru audieri, 14 persoane (printre ele, cinci din Prahova), iar în urma administrării probatoriului, urmau să fie dispuse măsuri legale – continuarea cercetărilor cu suspecții reținuți sau în stare de libertate.
La acţiunile de ieri au participat şi poliţişti ai structurilor de poliţie teritoriale din județele vizate, precum şi luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale (SIAS) din cadrul IGPR.