Polițiștii prahoveni derulează activități informativ-preventive destinate protecției minorilor în spațiul virtual, astfel încât aceștia să nu se implice în infracțiuni în mediul online și să nu devină victime ale criminalității cibernetice.
În zilele de 13 și 14 octombrie a.c., polițiști din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Prahova au continuat activitățile demarate săptămâna trecută, în cadrul campaniei inițate la nivel național de Poliția Română, în contextul Lunii Europene a Securității Cibernetice, organizate de European Agency for Network and Information Security.
Astfel, în colaborare cu colegi din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, au fost organizate întâlniri cu elevi din școli și licee din municipiul Ploiești și din orașul Mizil, în cadrul cărora au fost abordate teme precum Siguranța pe rețelele de socializare, Prevenirea pornografiei infantile, Respectarea drepturilor de autor, Comerțul electronic etc..
Polițiștii au purtat discuții cu caracter interactiv cu elevii, pe marginea unor materiale video și a unor situații concrete din viața de zi cu zi, îmbinând informațiile cu caracter teoretic cu cazuistica prezentată de ofițerii de combatere a criminalității organizate.
Micilor internauți le-au fost prezentate aspecte de interes din sfera utilizării rețelelor de socializare, urmările potențial periculoase pe care postarea în mediul online a datelor personale o pot avea, le-au fost explicați termeni specifici criminalității informatice precum și legislația în vigoare în domeniu și au fost informați cu privire la fraudele bancare.
În perioada următoare vor fi organizate activități similare în școli generale și licee de pe raza județului, astfel încât mesajul preventiv al poliției să-și atingă scopul.