Petrolul a încheiat anul cu o înfrângere, 0-1 pe teren propriu cu ASA Tg. Mureş, după un meci în care a primit gol încă din minutul 3 şi pe care l-a terminat cu doi oameni mai puţin pe teren, Moussa şi Ropotan văzând cartonaşul roşu.

Orice începe rău se termină şi mai rău, spune una dintre legile lui Murphy, o sinteză, practic, a trăirilor petroliste în ultimul meci din 2015. Trecuseră doar trei minute şi tabela se modifica, deja, în dreptul oaspeţilor, Gorobsov lăsându-l spectator pe Pecanha, cu o lovitură liberă, de la 18 metri, foarte bine executată, lângă bara din stânga portarului petroliştilor.

Replica elevilor lui Stoichiţă a venit destul de timid, Varga (6) trimiţând, din lateral stânga, în plasa laterală, şi tot ASA-ul a fost mai aproape de gol, balonul expediat, cu capul, de către Manolov (29) întâlnind transversala. Varga (30) a mai eşuat o dată în tentativa de a prinde cadrul porţii adverse, după care Axente (31) şi Jazvic (35) l-au ţinut sub presiune pe Pecanha.

Jocul „lupilor” nu s-a schimbat în bine nici după ieşirea de la cabine, iar ardelenii au avut, în două rânduri, şansa să închidă meciul. Mai întâi prin Manolov (51 – „cap”, din 6 metri, alături), dar mai ales prin Axente (60), cel care, scăpat singur de la 30 de metri, a părut hipnotizat pentru un moment de către Pecanha, suficient pentru ca goal-keeper-ul ploieştenilor să intervină decisiv.

A venit, apoi, sarabanda eliminărilor, atât în cazul lui Moussa (70), cât şi în cel al lui Ropotan (74) putându-se vorbi despre un exces de zel din partea „centralului” Radu Petrescu, şi, în opt jucători de câmp, ploieştenii păreau să fi fost puşi cu spatele la zid, aşteptând lovitura decisivă. Însă, nu doar că oaspeţii n-au reuşit să mai înscrie, dar, în dublă inferioritate numerică, Petrolul a avut cea mai mare ocazie la bara lui Zoubir (84 – şut de la 14 metri, lateral stânga, în butul din stânga lui Stăncioiu), norocul întorcându-şi faţa, ca de atâtea ori în acest sezon, de la echipa „galben-albaştrilor”…

S-a terminat, astfel, 1-0 pentru ASA, şi Petrolul încheie anul cu 13 înfrângeri, 8 remize şi doar 2 victorii în cele 23 de partide disputate în această ediţie de campionat. Urmează o iarnă grea şi rămân speranţele într-un verdict favorabil venit de la TAS, pentru ca zestrea de puncte din clasament să sporească la 14, astfel încât perspectivele pentru sezonul de primăvară să se vadă cu totul altfel.

fcpetrolul.ro