F. T.

Judecătorii de la Tribunalul Prahova au dispus măsura controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile, în cazul unui polițist de la Biroul Rutier al Poliției Ploiești, acesta fiind acuzat că a luat mită. De asemenea, învinuitului i-a mai fost interzisă , tot pentru două luni, și exercitarea funcției de agent de poliție.
Conform unui comunicat al procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul prahovean, care instrumentează cauza, agentul de poliție ar fi cerut și ar fi primit de la un denunțător, la începutul acestei luni, sumele de 600 de lei și 150 de euro, pentru a-i restitui permisul de conducere reținut pentru că acesta din urmă ar fi condus pe drumurile publice un autoturism neînmatriculat.
O altă tranșă – 500 de euro – a mai fost solicitată, printr-un SMS trimis de către polițist aceluiași denunțător, în ziua de joi, 17 decembrie a.c., sumă care, de data aceasta, nu i-a fost remisă. Tot potrivit procurorilor, polițistul ar fi consemnat în procesul verbal de constatare și faptul că denunțătorul nu a prezentat permisul de conducere, deși, în realitate, acesta îl înmânase agentului în cauză !
Suspectul este acuzat de comiterea infracțiunilor de luare de mită și fals intelectual.