F. T.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, împreună cu polițiștii, derulează cercetări într-un dosar penal care are ca obiect furtul de produse petroliere și evaziune fiscală. Două persoane au fost, ieri, reținute în acest caz, iar în privința unei a treia, anchetatorii dispuseseră măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.
În legătură cu acest caz, poliția prahoveană a făcut următoarea precizare: “Pentru documentarea acestui caz, care vizează comiterea infracțiunilor de furt de produse petroliere și evaziune fiscală, au fost efectuate 14 percheziţii la domiciliile unor persoane şi sediile unor societăţi comerciale din judeţele Prahova şi Buzău.
Din cercetări a reieşit că, în perioada noiembrie 2015 – ianuarie 2016,persoanele bănuite ar fi sustras 186.000 de litri de produse petroliere din magistrale aparţinând unei societăţi de profil (se pare Conpet – n.n.). Ulterior, produsele ar fi fost comercializate prin mai multe societăţi comerciale, folosindu-se facturi fiscale fictive”.
În urma percheziţiilor domiciliare, într-o parcare privată din comuna Brazi a fost găsită terminaţia unei instalaţii artizanale subterane racordată la o conductă aparţinând unei societăţi din domeniul petrolier. Totodată, de la un punct de lucru a două societăţi comerciale, au mai fost ridicați 30.000 de litri de produs petrolier, asupra provenienței acestuia fiind făcute, de asemenea, cercetări. În plus, de la sediul societăţilor percheziţionate au fost ridicate înscrisuri.