Ana Maxim

La numai 23 de ani, Laura Andreea Olteanu, din Sinaia, se numără printre absolvenții de elită ai California State University Sacramento, dovedind că prin ambiție, inteligență și cu pasiune pentru studiu poate fi îndeplinit orice vis. În anul 2011, după ce mama sa a divorțat, tânăra a plecat împreună cu aceasta din Sinaia, în Statele Unite ale Americii, amândouă având şi cetăţenie americană. Tânăra s-a integrat ușor în societatea americană și a muncit din greu pentru a-și face un viitor. A început să lucreze ca part time într-un fast food, în vara anului 2011, chiar la două săptămâni după sosirea în oraşul Folsom – statul California.
În timp ce şi lucra, ea s-a înscris la Folsom Lake College și a absolvit de două ori cu A.A.S (Associate of Aplied Science) Degree (Diplomă în științe aplicate) ca student de onoare în Administraţia Justiţiei şi Știinţele Comportamentului. După terminarea acestor studii, s-a înscris la California State University Sacramento, absolvind studiile cu Bachelor Degree (Diplomă de licență) în Criminalistică, tot ca student de onoare, după cum ne-a precizat Nicoleta Rista, mama Laurei, într-un mesaj adresat redacției.
“În perioada facultăţii Laura a lucrat şi part time până a venit pe lume fiul ei Charlie Ryan, care nu a impiedicat-o pe Laura Andreea deloc, nici pe perioada sarcinii dificile şi nici după aceea, să termine cu medii foarte bune facultatea. La cea de a treia ceremonie de absolvire a mamei a participat şi fiul ei Charlie, în vârstă de 11 luni, pe care l-am îmbrăcat cu costumaţia specifică ceremoniei de final de an, făcută la comandă pe măsura lui, deoarece şi el a participat la cursuri (în burtică) în perioada când mama era însărcinată. Fiica mea este un copil ambiţios care, chiar dacă dormea câteodată foarte puţine ore pe noapte, a reuşit să termine de fiecare dată ca student de onoare”, ne-a mai precizat Nicoleta Rista.
Ultima grandioasă ceremonie de graduare a avut loc pe 21 mai, 2016 la Sleep Train Arena, unde au absolvit 4.939 de studenţi. Sleep Train Arena este un stadion acoperit cu 17.317 locuri ce aparţine echipei de basketball Kings din Sacramento, Statul California.