Bogdan Chitic

Cu trei foşti sau actuali jucători ai prim-divizionarei CSM Ploieşti în rotaţia de bază, echipa naţională masculină de baschet „U20” a României, antrenată de Răzvan Cenean şi Alexandru Ziguli, a încheiat Campionatul European, Divizia B, de la Chalkida (Grecia) pe locul 10.
După două victorii consecutive, vineri şi sâmbătă, cu Olanda şi, respectiv, Portugalia, pe tabloul locurilor de clasament 9-16, tricolorii şi-au câştigat dreptul de a lupta, duminică seară, pentru poziţia a 9-a, în compania reprezentativei similare a Rusiei.
Fără principalul marcator, Emanul Caţe – 16.6 puncte, 15.4 recuperări şi 3 pase decisive, pe întâlnire, menajat din cauza unei uşoare accidentări, tricolorii au cedat, scor 72-78, într-un joc dominat clar de ruşi în primele 30 de minute, cu o replică destul de palidă a naţionalei noastre, în sfertul decisiv, încheiat în avantaj, 16-10.
În lipsa pivotului de la CB Sevilla, principalul marcator al României a fost Nicolae Nicolescu, autor a 24 de puncte, urmat de ploieşteanul Bogdan Popa, cu 12 puncte şi 6 recuperări, şi de extrema de la CSM Ploieşti, Amedeo Casale, care a contribuit cu 10 puncte. Chiar dacă nu s-a mai evidenţiat la finalizare la fel ca în partidele precedente, un alt jucător al formaţiei ploieştene, Marius Ciotlăuş, a terminat cu 3 puncte, la care a adăugat 8 recuperări şi 4 pase decisive, dominând, în plan statistic, aceste două capitole, în garnitura tricoloră.
De altfel, baschetbalistul Clubului Sportiv Municipal Ploieşti a încheiat competiţia din Grecia pe locul secund în clasamentul marcatorilor naţionalei României, cu o medie de 11.4 puncte pe meci, alături de 6.6 recuperări şi 2.4 pase decisive. Pe prima poziţie s-a situat Emanul Caţe, ale cărui cifre mai sus amintite l-au plasat, în clasamentul general, pe poziţia a 6-a.
Campionatul European, Divizia B, din Grecia a fost câştigat de naţionala Muntenegrului, care s-a impus, scor 78-76, în finala disputată împotriva Islandei. Podiumul a fost completat de ţara gazdă, Grecia, care a trecut în finala mică de reprezentativa Croaţiei, cu scorul 73-67.
Rezultatele înregistrate de naţionala „U20” a României la Campionatul European din Grecia:
România vs Croaţia 67-100
România vs Bulgaria 76-49
România vs Bosnia 58-73
România vs Slovacia 71-75
România vs Olanda 71-54
România vs Portugalia 62-56
România vs Rusia 72-78