Marcel Marin, Bogdan Chitic

Sfârşitul săptămânii trecute a programat meciurile ultimei etape în cele şase serii ale Ligii B Prahova. Unul dintre capetele de afiş ale acestei runde s-a desfăşurat la 40 de kilometri de Ploieşti, în seria Mizil, între ocupanta poziţiei secunde – AS Gherghiţa (28 puncte) – şi liderul Olimpia Cireşanu (30 puncte).
Formaţia oaspete, cu mai multe absenţe notabile în garnitura de start, nu s-a acomodat cu suprafaţa de joc, plină de smocuri de iarbă, lucru de care au profitat, în mod evident, gazdele, învingătoare cu 4-0. A fost un joc în care Olimpia Cireşanu a ratat şi o lovitură de pedeapsă, dar acest lucru a contat mai puţin în perspectiva rezultatului final, care o plasează pe AS Gherghiţa în fotoliul de lider, cel puţin până în primăvara anului viitor.

Ion Burchi, gol de la 40 de metri!

Tot în Liga B Prahova, dar în seria Câmpina, noua reprezentantă a oraşului – AS Muntenii 2016 – a realizat scorul ultimei etape, 8-1, pe teren propriu, cu Steaua Mărgineni. Pe terenul sintetic de la Grupul Şcolar Industrial de Petrol – Câmpina, vârful Bogdan Nedelcu a perforat poarta oaspeţilor în patru rânduri, dar, de departe cel mai frumos gol al întâlnirii a fost reuşit de Ion Burchi (foto-44 ani) – fostul antrenor al prim-divizionarei judeţene AFC Băneşti înscriind cu stângul, de la 40 de metri, sub bara transversală.
Victoria clară a gazdelor a fost îndelung aplaudată de suporterii câmpineni, precum şi de presedintele grupării, Geremio Dinica, formaţia AS Muntenii – înfiinţată în vara acestui an şi antrenată de fostul jucător şi tehnician al celor de la Poiana Câmpina, Gabi Tismănaru – terminând în forţă turul de campionat, pe locul 7, cu 19 puncte.