Acest tip de dietă curăţă organismul de toxine şi grăbeşte arderea caloriilor. Potrivit specialiştilor în nutriţie, urmată corect, această dietă ajută la pierderea a 4 kg în 7 zile. Secretul constă în consumarea zilnică, timp de o săptămână, a unei supe cu calorii negative, care declanşează un proces de ardere rapidă a energiei. Se recomandă să mâncaţi fără grabă şi ori de câte ori vă este foame.

Supa cu calorii negative se prepară din următoarele ingrediente: 6 cepe mari, 0 varză, 0 legătură de ţelină, doi morcovi, doi ardei graşi, 0,750 kg roşii (se poate înlocui cu bulion), condimente de orice fel, un cub de supă de vită

În ziua 1 –  supa cu calorii negative trebuie să fie cea mai importantă sursă de hrană. Se pot consuma fructe, mai puţin banane. Se recomandă mere.

În ziua  2 – Supa se consumă în combinaţie  cu legume fără grăsimi – varză, salată, morcovi.Se poate consuma şi un cartof fiert cu puţin ulei. Este important să se respecte aceste combinaţii, pentru că astfel organismul va fi solicitat să ardă caloriile în plus.

În ziua 3 – Se pot consuma atât  legume ,cât şi fucte.Nu uitaţi, însă, de supă !

În ziua 4 –  Pe lângă supa cu calorii negative pot fi consumate, de asemenea, 3 banane şi lapte cât se doreşte

În ziua 5 – Se pot consuma, alături de supă, 300 grame carne de vită, de pui sau de curcan- fără piele şi fără grăsimi. Se recomandă  fierberea cărnii cu puţină sare şi servirea ei cu salată de roşii, fără ulei.

În ziua 6 – Lângă supă se pot adăuga carne de vită sau de curcan şi legume d eorice fel, mai puţin cartofi.

În ziua 7 – Supa poate fi combinată cu orez fiert, mazăre, suc de fructe neîndulcit şi legume.

Mai reţineţi:

– Dieta nu se ţine două săptămâni consecutive

– În timpul dietei nu se vor consuma băuturi alcoolice, pâine, zahăr, prăjeli şi miere de albine.Vor fi evitate băuturile acidulate , dar se recomandă apă, suc de fructe neîndulcit, ceai, cafea, lapte degresat.

– Pe lista alimentelor cu calorii negative- pentru a căror digerare organismul consumă mai multe calorii decât primeşte, de exemplu, pentru digerarea unui măr care conţine 50 d ecalorii, un individ poate consuma energie chiar cu 150 la sută mai mare – se regăsesc: ananas, ardei iute, broccoli, căpşune, castraveţi, ceapă, conopidă, fasole verde, lămâie, mere, morcovi, piersici, portocale, ridichi, sfeclă, spanac, ţelină, usturoi, varză verde, zmeură.