Bogdan Chitic

După mai bine de o lună de la stabilirea programului competiţional, divizia de baby-baschet a Campionatului Municipal porneşte astăzi la drum, cu două dintre meciurile primei etape. De la ora 18:00, la sala de sport a Şcolii „Grigore Moisil” (Nr. 8), Ploieşti Basketball 1, echipă antrenată de Elena Stan, va primi vizita celor de la BC Lynx Red – formaţie pregătită de Florentin Creţu şi Radu Negoescu. Tot astăzi, dar de la ora 18:30, la Şcoala „Nicolae Simache” va intra în competiţie şi cea de-a doua echipă a clubului Ploieşti Basketball, aflată sub îndrumarea Biancăi Barbu, care va da piept cu ABC T-Pack, pregătită de cuplul de tehnicieni Vasile şi Flavius Tace. Etapa inaugurală a diviziei de baby-baschet se va încheia marţi seară, când, de la ora 18:00, la Colegiul Tehnic „Elie Radu”, puştii lui Titi Mircea, de la CSS Ploieşti, îşi vor măsura forţele cu băieţii Sorinei Lambrino, de la Solaris.

Duminică, zi încărcată în „Olimpia”

Festivalul baschetbalistic ploieştean va continua şi în weekend, atunci când, la Sala Sporturilor Olimpia, sunt programate câteva meciuri şi acţiuni de interes maxim pentru segmentul juvenil. Duminică, de la ora 16:00, se va juca meciul dintre CSU Ploieşti şi CSS Ploieşti, la finalul căruia formaţia gazdă, antrenată de sârbul Ivan Gemaljevic, ar putea obţine, matematic, calificarea la faza semifinală a Campionatului Naţional „U16”.
Două ceasuri mai târziu, va debuta un nou derbi „CSU-CSS”, dar la categoria minibaschet, în Campionatul Municipal, într-o partidă restantă din cadrul etapei a III-a, pentru ca, imediat după încheierea acesteia, pe parchetul din „Olimpia” să-şi facă apariţia cei mai buni jucători ploieşteni din generaţia 2003 şi 2004, sub îndrumarea antrenorului coordonator Elena Stan, în a doua rundă de selecţie a programului naţional „PerformBaschet”.