Petrolul Băicoi – AFC Brebu 2-2 (1-1)

Stadion: „Petrolul”, Băicoi. Spectatori: circa 150.
Marcatori: A. Ilie (39), A. Rusu (90) / B. Dumitru (44), I. Zaibert (85).
Petrolul Băicoi: V. Costache – I. Militaru, Al. Zamfir, M. Cazan, A. Stan – A. Rusu – Saulea (59 A. Gheorghe), A. Ilie, Fl. Dorişor, Dudulescu (cpt) – I. Codreanu. Antrenor: Bobi Codreanu.
AFC Brebu: Stănulescu – Marcu, G. Matei, Zaibert, Fl. Stoica – A. Pârvu, Fl. Pancovici – Al. Bobeică (cpt 90+2 Ciobotaru), V. Bunea, V. Drăgan (80 Oprica) – B. Dumitru (90+4 Bucura). Antrenori: Robert Săvulescu şi Mihai Negreanu.
Cartonaşe galbene: Al. Zamfir (84), I. Militaru (89) / G. Matei (33), V. Bunea (52), Fl. Stoica (71), Fl. Pancovici (89).
Arbitri: Mădălin Dicu (Bucov) – Octavian Ciorăscu, Emil Mateescu (ambii din Ploieşti).
Observator: Teodor Negoiţă (Ploieşti).
Jucătorul meciului: Valentin Bunea (AFC Brebu).
Marcel Marin, Bogdan Chitic

Pe o vreme deloc prietenoasă, cu frig şi burniţă, în ultima etapă a turului Ligii A Prahova, la Băicoi, echipa locală Petrolul (locul 6) a primit vizita celor de la AFC Brebu (locul 12). Calculele hârtiei dădeau favorită echipa gazdă, dar lucrurile nu au stat de-o asemenea manieră. Petroliştii, aflaţi într-un evident recul de formă, de câteva etape bune, având şi mulţi indisponibili – Georgescu, Duca, Bondilă şi Caliţa, nu i-au putut învinge pe vizitatori, aceştia din urmă dispuşi la efort şi bine aşezaţi în teren de către antrenorul Robert Săvulescu, mulţumindu-se, în cele din urmă, doar cu un punct, sosit pe finalul partidei.
Prima jumătate a reprizei întâi nu a adus nimic notabil, abia în minutul 25, oaspeţii, prin Drăgan, având prima ocazie, la un şut din careu, dar un fundaş advers a intervenit providenţial, în ultimul moment. De partea cealaltă, băicoienii au ratat două situaţii bune de gol în minutele 31 – o minge care a circulat pe traseul Saulea – Dorişor – Ilie, ultimul fiind blocat, şi 34 – şutul lui A. Rusu, din marginea careului, nu a prins cadrul porţii.
Finalul reprizei a fost unul cu mult mai agitat, deoarece, în minutul 39, A. Ilie a înscris de la 12 metri, pe lângă Stănulescu, ieşit la blocaj, la pasa în adâncime, pe culoar, a lui Dorişor, iar, la cinci minute distanţă, Pancovici a executat o lovitură de la 40 metri, lateral dreapta, vârful B. Dumitru, nemarcat, înscriind cu o lovitură de cap, bine plasată la colţul lung, din interiorul careului, aducând, astfel, egalarea.
În partea secundă, gazdele au accelerat şi, în minutul 57, Dudulescu a zguduit transversala de la 18 metri, iar, la jumătatea reprizei, noul intrat, A. Gheorghe, a trimis de puţin pe lângă stâlpul drept. Asemănător desfăşurării primei reprize, finalul a fost unul „la indigo” şi, după ratarea din minutul 83 a lui I. Codreanu – „foarfecă” pe lângă bara din dreapta, din centrarea perfectă a lui Militaru, în minutul 85, la o lovitură liberă din apropierea cercului de la centrul terenului, uşor lateral stânga, „mingicarul” V. Bunea a trimis în suprafaţa de pedeapsă, iar „longilinul” I. Zaibert şi-a pus capul la contribuţie pentru 1-2!
În cele din urmă, partida avea să se încheie nedecis, întrucât, în chiar ultimul minut al timpului regulamentar, la o altă lovitură liberă de la 25 de metri, lateral stânga, a lui Dudulescu, mijlocaşul A. Rusu a marcat, din săritură, tot cu capul, de la 12 metri, stabilind rezultatul final: 2-2!
Pentru cele două echipe urmează, acum, meciurile din 16-imile Cupei României, faza judeţeană, băicoienii urmând să se deplaseze la Valea Călugărească, iar cei de la AFC Brebu să meargă la Livadea, pentru a încheia anul calendaristic 2016. De altfel, o ultima şansă, în dreptul ambelor formaţii, de a mai şterge impresia destul de cenuşie din finalul sezonului de toamnă.