Violeta Stoica

La aproape o lună de la o simplă întrebare transmisă Direcției Comunicare a Primăriei Ploiești, referitoare la încasările și cheltuielile aferente activităților din Parcul Municipal Ploiești Vest, răspunsul reprezentanților autorității locale demonstrează nu numai că acest renumit parc mănâncă bani de la buget, ci și că încasările sunt practic zero!
Mai mult decât atât, faptul că “un sistem de taxare în Parcul Municipal Ploiești Vest se poate implementa numai după completarea grilei de personal” arată că, implicit, nu se aplică prevederile unei hotărâri luate în urmă cu câteva luni de către consilierii locali ploieșteni, referitoare la tarifele aplicabile pentru folosirea unor spații din incinta “parcului” din câmpul de vest al municipiului.
La sfârșitul lunii august, consilierii locali ploieșteni au aprobat un proiect de hotărâre referitor la stabilirea tarifelor respective, începând cu luna septembrie 2016. Practic, însă, hotărârea respectivă nu a fost aplicată, așa că aleșii locali ar cam trebui să ia măsuri pentru a rectifica decizia adoptată la finalul lunii august în privința tarifelor de la Parcul Vest. Pentru simplul motiv că nu a fost aplicată și nici aplicabilă!
Estimările reprezentanților municipalității pentru încasările de la parcul de la Gara de Vest erau de domeniul fantasticului, după cum se arăta în proiectul de hotărâre. Venituri din parcări, de exemplu, pentru luna septembrie, de 4.209 ore la tariful de doi lei ora de staționare, total – 8.420 de lei.
Ca venituri din evenimente, luând în calcul prima variantă de aplicare a tarifelor (luna august, care nu a mai rămas valabilă, pentru că tarifele ar fi trebuit să fie aplicate din septembrie), reprezentanții Primăriei Ploiești previzionaseră pentru august-decembrie organizarea în incinta parcului a nu mai puțin de 20 de evenimente, ceea ce ar fi însemnat intrarea în bugetul local a sumei de 148.540 de lei.
Până acum, însă, potrivit datelor oficiale transmise de Primăria Ploiești, cheltuielile totale cu administrarea parcului se ridică la 25.229 de lei (pentru salarii) și încă 171.946 de lei pentru materiale și servicii. Conform Direcției Comunicare a municipalității, personalul Serviciului Administrare Parc Municipal Ploiești Vest este compus din 18 agenți de pază și nouă muncitori necalificați.