F.T.

O delegație a Gărzii Naţionale militare din Ucraina efectuează, zilele acestea, la Centrul Montan de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia, antrenamente comune de salvare cu câini specializați în astfel de acțiuni.
De altfel, experiența în domeniu a centrului sinăian arată că, pe parcursul celor 11 ani de la înfiinţare, aici au avut loc mai multe convocări ale echipajelor chinologice ale Jandarmeriei Române, fiind însușite, prin exerciții comune, deprinderi, aptitudini şi proceduri specifice de căutare și salvare a victimelor surprinse de avalanşe.
De asemenea, istoricul unor astfel de antrenamente comune reține inclusiv exerciții/convocări la care au participat atât instructori sinăieni, cât și specialiști de la Centrul Chinologic al Jandarmeriei Naţionale Franceze – unul dintre cele mai experimentate din Europa.
În contextul antrenamentelor care se derulează cu reprezentanții Gărzii Naționale a Ucrainei, zilele acestea a fost pusă în aplicație tema „Intervenţie specializată în mediul montan”, cu referire la pregătirea personalului destinat să intervină în mediul specific, în misiunile de căutare şi salvare-evacuare cu câinii de serviciu în caz de avalanșe.