Tricolorul LMV Ploieşti – SCM U Craiova, astăzi, ora 18:00

Petre Apostol

În această seară, echipa de volei masculin Tricolorul LMV Ploieşti va evolua în manşa retur a duelului din sferturile de finală ale Cupei României, întâlnind, în Sala Sporturilor „Olimpia”, pe SCM U Craiova. Elevii antrenorilor Sergiu Stancu şi Mădălin Marinescu au de întors rezultatul din manşa tur, în care formaţia pregătită de selecţionerul României, Dănuţ Pascu, s-a impus în minimum de seturi, scor 3:0 (25:15, 25:22, 25:23).
Echipa ploieşteană a demonstrat că poate să învingă formaţia campioană, câştigând în Divizia A1, în urmă cu o săptămână şi jumătate, chiar în Sala „Olimpia”, meciul din etapa a VII-a, cu SCM U Craiova, scor 3:1 (19:25, 25:23, 25:20, 25:23). Acela a fost primul succes din disputele directe cu echipa olteană pentru Tricolorul LMV, după ce în sezonul trecut, în cele două confruntări din campionat, SCM U Craiova s-a impus, scor 3:2 pe teren propriu şi 3:1 la Ploieşti, când gruparea prahoveană evolua la Complexul Sportiv „Tel George Junior”.
Tricolorul LMV urmăreşte să-şi refacă moralul după prima înfrângere suferită pe teren propriu în acest sezon, pierzând sâmbătă seară duelul din campionat cu una dintre pretendentele la titlul naţional, CS Arcada Galaţi, scor 1:3 (16:25, 25:23, 23:25, 16:25). În plus, echipa ploieşteană trebuie să treacă şi peste problemele de efectiv numeric, rămânând fără doi dintre titulari, Hiroshi Centelles – unul dintre jucătorii de bază în acest sezon – fiind accidentat, iar la Windson Ferreira s-a renunţat.
De aceea, clubul ploieştean i-a legitimat, pentru Challenge Cup, pentru a completa lotul de jucători, pe Sorin Andrei Ioan, scouterul echipei (coordonator), şi pe antrenorul secund Mădălin Marinescu (extremă) – ambii fiind componenţi şi în trecut în lotul echipei.
În Divizia A1, Tricolorul LMV Ploieşti se află înaintea echipei SCM U Craiova, ocupând locul al patrulea, cu 17 puncte (la două puncte de primele trei clasate), în vreme ce oltenii se situează chiar pe poziţia a cincea, cu 15 puncte, cu trei etape rămase de disputat în turul fazei I.
În privinţa formei echipei campioane, după înfrângerea de la Ploieşti, SCM U Craiova şi-a refăcut moralul prin revanşa luată în faţa formaţiei prahovene, în manşa tur din Cupa României, precum şi cu un succes clar în campionat, cu VCM LPS Piatra Neamţ, scor 3:0 (25:15, 25:21, 25:12) – ambele partide disputate pe teren propriu, unde craiovenii încă nu au pierdut niciun meci, nici măcar un set.
În schimb, în deplasare, echipa antrenorului Dănuţ Pascu a cedat cu Volei Municipal Zalău, Steaua Bucureşti şi Tricolorul LMV.
Pentru a spera la calificarea în semifinale, echipa ploieşteană trebuie să nu piardă mai mult de un set în meciul din această seară, caz în care se va disputa un „set de aur” pentru a se decide formaţia care va avansa.
În sezonul trecut al Cupei României, Tricolorul LMV Ploieşti şi SCM U Craiova au fost eliminate de CS Arcada Galaţi, prahovenii – în optimile de finală, iar oltenii – în sferturile de finală. Gălăţenii aveau să piardă, apoi, în semifinale, cu Volei Municipal Zalău, echipa care şi-a adjudecat trofeul după o finală cu Ştiinţa Explorări Baia Mare.
Meciul din această seară dintre Tricolorul LMV şi SCM U Craiova urmează să fie arbitrat de Lucian Năstase şi Florin Dimachi, amândoi din Galaţi, iar ca observator a fost delegat Marian Stoica, din Bucureşti.
Tot în această seară mai sunt programate încă două dispute din sferturile de finală ale Cupei României: Volei Municipal Zalău – CS Unirea Dej (ora 17:00), în tur – 3:0 (25:23, 25:15, 25:21), Steaua Bucureşti – Arcada Galaţi (ora 19:00), în tur – 0:3 (21:25, 22:25, 16:25).
Cealaltă dispută din sferturi, Ştiinţa Explorări Baia Mare – VCM LPS Piatra Neamţ, s-a încheiat ieri seară, ambele manşe fiind programate, luni şi marţi, pe terenul ardelenilor, care câştigaseră prima partidă, scor 3:0 (25:19, 25:20, 25:15).
În semifinale, câştigătoarea dintre Tricolorul LMV Ploieşti şi SCM U Craiova urmează să se confrunte, tot în dublă manşă (tur, 25 ianuarie 2017 – retur, 8 februarie 2017), cu învingătoarea disputei dintre CS Arcada Galaţi şi CSA Steaua Bucureşti.