F. T.

Săptămâna trecută, polițiștii rutieri au desfășurat, la nivel naţional, o acţiune pentru salvarea de vieți și prevenirea accidentelor grave, în special a celor produse din cauza nerespectării regimului legal de viteză.
În urma activităților din teren, au fost constatate peste 21.000 de abateri privind nerespectarea regimului legal de viteză şi au fost reţinute 765 de permise de conducere auto, pentru depăşirea vitezei maxime legale admise, cu mai mult de 50 de km/h.
Totodată, au fost constatate 336 de infracţiuni – dintre care 274 la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice şi 62 de altă natură.
Cu titlu exemplificativ, Poliția Română precizează, într-un comunicat că, în județul Prahova, agenții rutieri au depistat un bărbat care a condus un autoturism pe Drumul Județean 102 C, în localitatea Albeşti-Paleologu, cu viteza de 107 km/h, pe un sector de drum cu limita vitezei de 50 de km/h.
Cel în cauză a fost sancționat contravenţional, fiindu-i suspendată exercitarea dreptului de a conduce pentru 90 de zile.
În acest context, Poliția Română amintește că, în primele zece luni ale anului în curs, poliţiștii de la Rutieră au desfășurat 51.637 de acţiuni pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.
Tot în perioada menționată, au fost ridicate 67.278 de permise de conducere şi retrase 27.576 de certificate de înmatriculare auto.