N. D.

La nivel naţional, implicit în Prahova, continuă acţiunile poliţiştilor ce vizează depistarea celor care, prin conduita lor, pun în pericol siguranța circulației.
Concret, acum două zile, au fost identificaţi mai mulţi conducători auto, din care cinci efectuau transport de persoane, şi care, în urma verificărilor, aveau alcool în aerul expirat, unul dintre ei fiind prahovean. Concret, polițiștii au depistat, în localitatea Crevedia, din judeţul Dâmbovița, pe Drumul Național 1A, un conducător auto al unei societăți de transport, în vârstă de 52 de ani, din Ploiești, care efectua o cursă regulată pe ruta Ploiești- Târgoviște, toţi cei cinci călători din microbuz neavând bilet. Dar, asta nu a fost totul, în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de
0,38 mg/ l alcool pur în aerul expirat. Urmare a celor descoperite, şoferul a fost sancţionat contravențional cu amendă de 1.125 de lei, fiindu-i reținut şi permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile. Poliţiştii au mai identificat nereguli şi în localitatea Bucov, pe Drumul Național 1B, depistând, printre altele, un șofer de microbuz care, efectuând transport public de persoane, nu a nerespectat regulile privind oprirea în stațiile prevăzute iniţial în traseul pe care urma să-l parcurgă. Prin urmare, acestuia i-a fost aplicată o amendă contravențională, de 4.000 de lei. Şi, tot în judeţ, dar în localitatea Ariceștii Rahtivani, a fost depistat un alt şofer de microbuz care efectua transport public de persoane, cursă ocazională, în care erau mai mulţi călători decât numărul de locuri de pe scaune. În acest caz, polițiștii au aplicat o amendă contravențională în valoare de 9.000 de lei.
Reprezentanţii poliţiei au anunţat că acțiunile ce vizează identificarea celor care, prin conduita lor, pun în pericol siguranța circulației, vor continua. Nu în ultimul rând, având în vedere faptul că, în ultima perioadă, vremea este într-o continuă schimbare, poliţiştii au adresat şoferilor şi o serie de sfaturi, printre care, să păstreze o distanță suficientă față de vehiculul din față, să circule cu luminile de întâlnire aprinse, indiferent de categoria drumului pe care circulă și să se intereseze de starea traseului pe care urmează să îl parcurgă.