Tineretul Berceni – Rapid Ibrianu 3-3 (2-1)

Marcel Marin, Bogdan Chitic

Nu doar meciurile ultimei etape a sezonului de toamnă în Liga A Prahova au adus o ploaie de goluri – nu mai puţin de 50 de reuşite fiind consemnate în weekend, în primul eşalon judeţean, ci şi partidele de final de an din Superliga B.
La Berceni, Tineretul din localitate a primit vizita celor de la Rapid Ibrianu, într-o partidă extrem de spectaculoasă, cu răsturnări de situaţie, o sumedenie de ocazii la ambele porţi şi, în final, un rezultat menit să le mulţumească pe ambele echipe: 3-3! Gazdele au avut iniţiativa în prima parte şi au condus cu 1-0 şi 2-1, înainte „să o dea în bară”, la propriu, în două rânduri, dar si oaspetii avand si ei, la randul lor, o bara transversala, trecând pe lângă majorarea scorului. De aceste ratări au profitat mai experimentaţii jucători ai oaspeţilor, care au trecut în avantaj pe final de meci, dar, în cele din urmă, s-au văzut egalaţi în secvenţele de final. Pe terenul de la Berceni au evoluat, pentru Rapid Ibrianu, şi câţiva jucători care au însemnat ceva în fotbalul prahovean şi chiar naţional.
La 52 de ani, fostul petrolist Irinel Manea, combatant în „dubla” din Cupa UEFA cu RSC Anderlecht, din 1990, a impresionat prin prospeţime, calitatea paselor şi a şuturilor sale, dar şi prin driblingurile care, nu de puţine ori, i-au pus pe adversari pe picior greşit. O altă prezenţă notabilă, la 40 de ani, este cea a lui Cosmin Elisei, fost jucător de Liga a II-a la Poiana Câmpina şi Jiul Petroşani, acesta marcând şi un gol în meciul de sâmbătă. Nu în ultimul rând, „englezul” Adrian Dicu, stabilit în Marea Britanie de mai bine de 4 ani, a revenit în ţară pentru o scurtă perioadă şi a bifat câteva prezenţe, pe final de tur, pentru Rapid Ibrianu. La 28 de ani, Dicu este fost divizionar B şi C, evoluând pentru echipe ca Metalul Plopeni, Chimia Brazi, Conpet Ploieşti sau Petrolisul Boldeşti. La finalul turului, ierarhia Superligii B Prahova este condusă de Real Rio Cocoşeşti, cu 45 de puncte, urmată de Unirea Teleajen – viitoarea adversară a „lupilor” în cupă, cu 35 de puncte. Tineretul Berceni va începe returul de pe locul 8, cu 29 de puncte, iar adversara sa din ultima etapă, Rapid Ibrianu, de pe poziţia a 10-a, cu 22 de puncte.