Bogdan Chitic

Echipele masculine ploieştene de baschet de la categoria „sub 13 ani” se află în grafic după disputarea primei etape a returului, în faza de calificare. CSU Ploieşti (6-0) şi CS Sevlar (5-1) ocupă primele două poziţii ale clasamentului seriei a 3-a, iar CSS Ploieşti (1-5), aflată pe locul 5, la egalitate de puncte cu ABC Galactica Braşov, dar şi cu un joc mai mult disputat, mai trage încă speranţe la o clasare între primele patru poziţii, care i-ar oferi şansa intrării în faza de recalificare semifinală.
Ultima rundă nu a lăsat loc de surprize, ba chiar a furnizat al doilea cel mai clar succes din actuala ediţie de campionat, la această categorie de vârstă. În Sala Sporturilor Olimpia, CSU Ploieşti a trecut cu un incredibil 114-9 de CSS Sibiu, rezultatul înregistrat de elevii Elenei Stan fiind depăşit, cu doar o „unitate”, de către cel ar ardelenilor de la echipa Lucky Dragons Tg. Mureş, scor 118-12, cu CSM Miercurea Ciuc, în chiar etapa inaugurală a sezonului. Victoria de duminică a formaţiei ploieştene a fost cea care a consfinţit, practic, şi matematic, calificarea în faza semifinală a Campionatului Naţional, un prim pas către atingerea obiectivului trasat de conducere, pentru sezonul în curs, şi anume o clasare pe podium, la turneul final, din luna mai a anului viitor.
Tot în aceeaşi etapă, în derbiul ploieştean, CS Sevlar s-a impus cu 63-33, în deplasare, în faţa celor de la CSS, şi rămâne pe poziţia secundă a clasamentului, la un punct în spatele liderului neînvins CSU Ploieşti. Etapa viitoare, a doua a returului, programează următoarele partide în cadrul Campionatului Naţional „U13”: CSU Braşov – CSU Ploieşti, CS Sevlar Ploieşti – ABC Galactica Braşov şi CSS Sibiu – CSU Ploieşti.

Memorialul „Vladimir Arnautovic”, pe 17 decembrie

Conducerea Clubului Sportiv Universitar Ploieşti a stabilit data la care va organiza prima ediţie a Memorialului „Vladimir Arnautovic”, un eveniment special gândit şi dedicat fostului mare antrenor al campioanei României la baschet masculin, trecut în nefiinţă, în 2015, la doar 43 de ani. Întrucât „Dado” s-a născut pe 2 decembrie, şefii clubului ploieştean au decis ca prima ediţie a turneului comemorativ să se desfăşoare luna viitoare, în ziua de 17, atunci când, la Ploieşti, în Sala Sporturilor Olimpia, va sosi formaţia sârbă Foka Kragujevac, pentru un meci amical, în cadrul categoriei „U16”, cu echipa Clubului Sportiv Universitar, pregătită de Ivan Gemaljevic. Evenimentul va cuprinde mai multe surprize şi concursuri pentru spectatori, dar şi o coregrafie şi un montaj video ce va rula pe ecranele sălii, toate acestea dedicate memoriei lui Vladimir „Dado” Arnautovic.