Printre variantele propuse – Dorel, Zuzu, Mișu

V.S.

Grădina Zoologică de la Bucov, aflată în incinta Parcului Memorial “Constantin Stere”, are de puțină vreme un nou locatar – un pui de zebră în vârstă de un an care a fost cumpărat de administrația societății aflate în subordinea Consiliului Local Ploiești. Masculul de zebră a început deja să se acomodeze cu restul “rudelor” sale mai îndepărtate de la zoo, iar reprezentanții administrației parcului au lansat deja pe facebook un concurs pentru a alege un nume pentru cel mai nou locatar al grădinii zoologice de la Bucov. Variantele de până acum: Zimbo, Zebrilă, Dungatul, Dorel (“ca să simtă că este în România”, a scris un utilizator), Zuzu, Felix, Mișu, Zizou, Bucovel, Marty, Zou!

16-b-17-nov
Potrivit reprezentanților parcului, zebra comună este cea mai mică dintre cele trei specii de zebră, având greutatea între 175 şi 385 kg și o înălțime la greabăn de 1,1-1,45 m.
Zebrele comune sunt întâlnite în savana și câmpia din zonele tropicală și temperată, din estul până în sudul Africii. Ca structură socială, se întâlnesc grupuri de femele conduse de un armăsar și grupuri de 2-15 masculi tineri.
După o gestație de 12 luni, femelele nasc un singur pui, în timpul sezonului ploios. Zebra de câmpie este amenințată de distrugerea habitatului prin transformarea sa în zona de culturi, de vânătoare și de războaiele civile din unele țări africane.
Ca și la tigri, dungile zebrelor nu sunt niciodată identice de la un exemplar la altul.