Bogdan Chitic

Finalul săptămânii trecute a consfințit încheierea fazei de calificare în Campionatul Național de Baschet „U16” – masculin. În grupa echipelor ploieștene, calculele s-au derulat până în ultima etapă, întrucât, în afara liderului neînvins CSS Târgoviște și a formațiilor ploieștene ale Clubului Sportiv Universitar și ABC T-Pack, deja calificate în fazele avansate, dar și a „lanternei” CSS Buzău, fără nicio șansă de a merge mai departe, alte două grupări din oraș, CS Sevlar și CSS Ploiești, știau că stă – mai mult sau mai puțin – în puterea lor să-și decidă soarta în weekend.
CS Sevlar, echipă antrenată de Sorin Hartman, avea cu un punct mai mult decât CSS Ploiești, formația lui Titi Mircea și putea merge mai departe printr-o victorie, pe teren propriu, în fața celor de la ABC T-Pack. Lucrurile nu au stat, însă, de-o asemenea manieră, deoarece formația pregătită de Vasile Tace a jucat cu aceeași ambiție și determinare și ultima partidă, desfășurată la Blejoi, câștigând clar, cu 83-61. În aceste condiții, CSS Ploiești, care avea avantajul rezultatelor directe cu CS Sevlar, trebuia să îndeplinească o formalitate pe terenul codașei CSS Buzău, formație care a ales, însă, să nu se prezinte la acest ultim joc. Prin urmare, ploieștenii au câștigat cu 20-0, la masa verde, rezultat care, coroborat și cu victoria celor de la ABC T-Pack pe terenul lui CS Sevlar, a trimis formația lui Titi Mircea în faza de recalificare semifinală.
Într-un alt meci „doar pentru palmares”, fără implicații în configurația finală a clasamentului, CSU Ploiești, echipa lui Ivan Gemaljevic, a pierdut, pe teren propriu, sor 39-76, cu CSS Târgoviște, ambele echipe mergând, de pe primele două locuri, în faza semifinală, grupa valorică A.
Campionatul Național „U16”, etapa 10:
CSU Ploiești – CSS Târgoviște 39-76
CS Sevlar Ploiești – ABC T-Pack Ploiești 61-83
CSS Buzău – CSS Ploiești 0-20

Clasament

1. CSS Târgoviște (10-0) – 20 puncte
2. CSU Ploiești (7-3) – 15 puncte
3. ABC T-Pack (6-4) – 14 puncte
4. CSS Ploiești (4-6) – 12 puncte
5. CS Sevlar Ploiești (2-8) – 12 puncte
6. CSS Buzău (1-9) – 9 puncte