Petre Apostol

Fostul libero al echipei de volei Tricolorul LMV Ploiești, ploieșteanul Alexandru Călin, încheie anul pe primul loc în eșalonul secund, cu noua sa formație, Dinamo București. Născut în octombrie 1980, carismaticul jucător ploieștean a ajutat noua echipă a Ploieștiului, Tricolorul LMV, să promoveze în stil mare în primul eșalon, fără să piardă niciun set, contribuind și la clasarea pe locul al cincilea în sezonul trecut, la debutul în Divizia A1.
Drumul jucătorului format la secția de volei de la Liceul Mihai Viteazul (de unde vin și inițialele clubului Tricolorul LMV), de pe vremuri, s-a despărțit, însă, de cel al Tricolorului LMV în această vară, iar Călin a ajuns la Dinamo București, echipă care a retrogradat în sezonul trecut.
Echipa dinamovistă, de 19 ori campioană a României și de trei ori câștigătoare a Cupei Campionilor (actuala Liga Campionilor), pare principală favorită la revenirea în primul eșalon, evoluând, de asemenea, și în Cupa României, pierzând, însă, în turul preliminar, cu Știința Bacău. Iar Dinamo se apropie să egaleze recordul realizat de Tricolorul LMV în eșalonul secund, ocupând, la finalul anului 2016, după nouă etape (șapte în tur și două în retur), prima poziție în clasamentul Seriei Est, cu maximum de puncte și fără set pierdut.
În acest moment, Dinamo are 21 de puncte în ierarhie, iar următoarele clasate sunt CSM Suceava și Știința București, cu câte 18 puncte fiecare, dar cu un meci în plus disputat față de echipa dinamovistă.
La finalul fazei preliminare, se va juca playoff, în două tururi, la finalul căruia primele două clasate vor evolua, alături de formațiile similare din Seria Vest, la turneul de promovare, pentru cele două locuri disponibile în Divizia A1.

Cristian Imhoff, printre cei mai buni jucători în liga argentiniană

cristian-imhoffUnul dintre jucătorii apreciați la Ploiești în primul sezon al echipei Tricolorul LMV în Divizia A1 a fost și argentinianul Cristian Luis Imhoff. În vârstă de 29 de ani, fost coleg cu actualul antrenor al ploieștenilor, Sergiu Stancu, la echipa belgiană Knack Roeselare, în sezonul 2011/2012, jucătorul de pe postul universal a revenit în țara sa natală, evoluând acum pentru Puerto General San Martin Voley.
Chiar dacă echipa sa se află printre ultimele clasate, fostul universal de la Tricolorul LMV, care a și schimbat starea civilă în această vară, se numără printre cei mai buni jucători ai primei ligi argentiniene. Cu o medie de 4.13 puncte pe set reușite, Imhoff este al cincilea din ligă pe postul său și al nouălea în ierarhia generală. Iar la puncte pe set doar pe atac, acesta este al patrulea pe postul său, cu 3.74 puncte pe set și al șaptelea în ligă.