natatie-b-82
Petre Apostol

În Canada, la Windsor, înainte de startul Campionatelor Mondiale de Înot în bazin scurt (25 m), s-a desfăşurat cea de-a IV-a ediţie a Convenţiei Mondiale a Nataţiei. Timp de trei zile, au existat dezbateri cu privire la modul de desfăşurare al nataţiei în prezent, proiecte de îmbunătăţire şi inovaţie în domeniu şi oportunităţile din viitor ale acestei discipline sportive.
România a fost reprezentată la acest eveniment şi de antrenorul federal Silviu Anastase, din Ploieşti, care a avut ocazia de a împărtăşi cunoştinţe din domeniu cu unii dintre cei mai buni specialişti din lume, precum antrenorul Bob Bowman (în foto, stânga, alături de antrenorul ploieştean), cel care îl pregăteşte pe Michael Phelps.
De asemenea, a avut loc şi Gala „Soiree des Etoiles”, în cadrul căreia s-au acordat premiile din acest an. Pe lista premianţilor s-a regăsit şi înotătoarea din Ungaria, Katinka Hosszu (desemnată cea mai valoroasă înotătoare a lumii), triplă campioană olimpică la Rio, prezentă, în prima parte a anului, la Internaţionalele României, competiţie la care antrenorul Silviu Anastase a avut o implicare importantă în organizare.

Clara Spânu, la startul Concursului Ţărilor Central-Europene

În vreme ce la Windsor au loc Campionatele Mondiale în bazin scurt, în Slovacia, la Kosice, va începe astăzi Concursul Ţărilor Central-Europene, concurs tradiţional de înot pentru juniori. În lotul naţional al României, care cuprinde 20 de sportivi, născuţi între 2000 şi 2003, a fost inclusă şi înotătoarea ploieşteană Clara Spânu, legitimată la Clubul Sportiv Şcolar Ploieşti.
Alături de sportiva născută în 2003 va fi prezent şi antrenorul său, profesorul Toma Miriţescu, inclus în stafful tehnic al reprezentativei României la concursul de la Kosice.
Clara Spânu a reuşit, anul acesta, să câştige şapte titluri naţionale la categoria cadeţi, la probele de 400 m liber, 800 m liber, 200 m fluture, 200 m spate, 100 m liber, 200 m liber, 100 m fluture.