Marian Dima

Cavalerii fluierului din Prahova s-au înscris, ca de fiecare dată în ultimii ani, la turneul rezervat colegiilor judeţene, sub egida Cupa Prieteniei, întrecere ajunsă la cea de a XVI-a ediţie, competiţia fiind găzduită de sala „Romeo Iamandi”, din Buzău.
Formaţia arbitrilor prahoveni i-a avut în componenţă pe Mihai Amorăriţei – care a fost şi „şef de delegaţie”, antrenorul şi căpitanul echipei, plus Ştefan Călăraşu, Mădălin Dicu, Alexandru Ştefan, Emil Mateescu, Costin Drăgănescu, Eduard Zamfir, Petre Doru, Valentin Dediu, experienţa din turneul buzoian fiind însă una mai degrabă nefericită, dintr-un motiv incredibil – nerespectarea competiţie de către alte echipe participante!
În primul meci, CJA Prahova a pierdut contra omologilor din Galaţi cu 7-1 (golul echipei noastre fiind marcat de Dicu), pentru ca, în al doilea meci al grupei, arbitrii prahoveni să câştige cu 5-2 (goluri marcate de Mădălin Dicu – 3, Mateescu şi Alexandru Ştefan) meciul cu „fluieraşii” bucureşteni, rezultat care a permis prahovenilor să iasă din faza grupelor şi să avanseze în „sferturi”.

8-d
Acolo însă, ai noştri au dat peste o echipă a Teleormanului, care a câştigat în condiţii „ciudate”, cu 3-2, pentru că echipa noastră a înaintat o contestaţie cu privire la „calitatea de arbitru” a unuia dintre jucătorii adverşi, cei din Teleorman neputând dovedi cu vreun act de identitate, legitimaţie de arbitru etc. sau cu vreun „extras” online faptul că cel „contestat” face parte dintre arbitrii acestei Asociaţii Judeţene de Fotbal! Culmea, şi organizatorii au dat dreptate prahovenilor, dar nu s-a schimbat nimic, prahovenii fiind eliminaţi din competiţie prin acest eşec. Să amintim că golurile au fost marcate de Amorăriţei şi Ştefan Alexandru, „diferenţa” fiind făcută şi prin eliminarea prahoveanului Zamfir, pentru două minute, ai noştri acuzând că şi alte echipe au „completat” lotul prezentat la start cu jucători care nu erau şi arbitri activi. Şi când te gândeşti că turneul s-a numit… Cupa „Prietenia” ! Fără comentarii!