Judeţul Prahova figurează într-un „Top Ten” al puterii economice din România, iar municipiul Ploieşti, ca reşedinţă de judeţ, este în fruntea ierarhiilor privind „veniturile” pe care le aduce.
Într-o analiză făcută de „online-ul” Prosport.ro privind numărul echipelor de fotbal pe care le au aceste judeţe şi oraşe, în funcţie de „cifrele de afaceri” vehiculate, figurăm drept singurul judeţ fără reprezentare în primele două ligi de fotbal, dintre cele aflate în acest „Top Ten”. Fruntaş – desigur, judeţul Ilfov, cu două echipe de Liga I şi 4 de eşalon secund, doar Bucureştiul şi Timişul având „reprezentare” în ambele „categorii competiţionale” – Liga I şi Liga II – în timp ce noi lipsim cu desăvârşire! Este dezastru, pentru că, sigur, şi la anul, nu vom avea cum să ajungem pe această hartă, decât dacă se „cumpără” vreo echipă de undeva sau se va muta vreuna în judeţul nostru!
Să amintim că acum 15 ani aveam două formaţii în primul eşalon – Petrolul şi Astra, plus vreo 2-3 în cel secund (Poiana Câmpina, Metalul Plopeni şi Steaua Mizil). Iar în Liga a III-a, făceam o serie de echipe prahovene, dacă se „forţa” un pic nota…
Acum, facem comparaţii şi aşteptăm! Ce aşteptăm?