• A crescut numărul de locuințe nou-construite

Potrivit datelor Institutului Național de Statistică (INS), numărul de locuințe nou- construite în trimestrul trei al anului curent, compartiv cu aceeași perioadă a anului trecut, a crescut cu peste 18 la sută. Astfel, la nivelul trimestrului III din acest an, datele INS arată că au fost construite 12.851 de locuinţe, în creştere cu 1.211 locuinţe faţă de acelaşi interval din anul precedent. Pe medii de rezidenţă, cele mai multe locuinţe au fost construite în mediul urban (53,4%).

  • “Actualul Parlament a bulversat mediul de afaceri”

Conform declarațiilor președintelui Consiliului Fiscal, Ionuț Dumitru, actualul parlament a bulversat total mediul de business, prin legi care au afectat profund piaţa bancară.
În acest context, Ionuț Dumitru, citat de Ziarul Financiar, a declarat: „Una dintre misiunile imediate ale viitorului Executiv este aceea de a clarifica legile aflate în prezent în diverse faze de aprobare. Avem Legea dării în plată care trebuie probabil rediscutată în Parlament după decizia Curţii Constituţionale, Legea conversiei care e la Curtea Constituţională şi trebuie să vedem cum se finalizează, legile care presupun creşteri de salarii, pensii şi reduceri de taxe care se află în diverse faze de aprobare în Parlament şi care trebuie revizuite“.

  • A început recrutarea membrilor Consiliului de Administrație al CEC Bank

Ministerul Finanţelor a demarat acțiunea de recrutare a celor nouă membri ai Consiliului de Administraţie al CEC Bank, una dintre băncile de top aflate în portofoliul statului, anunță Infolegal.ro. Scopul acestei acțiuni este, conform ministrului Anca Dragu, „creşterea competitivităţii, a profitabilităţii și îmbunătăţirea calităţii activelor”.
“Este un pas important pentru implementarea unui management profesionist la CEC Bank, una dintre cele mai importante instituţii din sistemul bancar românesc. Procesul a fost unul mai lent decât mi-am dorit, însă era nevoie de această schimbare care să conducă la dezvoltarea şi creşterea profitabilităţii CEC Bank“, a mai precizat ministrul Finanțelor, Anca Dragu.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentINFOMEDICA
Articolul următorVorbe înţelepte