F. T.

Ieri, ofițerii de la Serviciul Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Prahova au descins în Băicoi, la persoane bănuite de operațiuni fără drept cu articole pirotehnice. Conform unui comunicat al IPJ Prahova, “din cercetări a reieşit că persoanele în cauză ar fi achiziționat articole pirotehnice interzise la deținere, în scopul recomercializării acestora în perioada Sărbătorilor de Iarnă”. În imobilul percheziționat, polițiștii au găsit aproximativ 200 de kilograme de articole pirotehnice – din clasele II, III și IV – , precum și băuturi alcoolice și produse cosmetice.
Ieri, două persoane erau audiate la sediul Poliției prahovene, urmând să se decidă măsurile care vor fi luate în ceea ce le privește.
Tot ieri, polițiștii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti și ai Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române au efectuat, în județele Prahova, Ilfov și Brăila, precum și în Capitală, 32 de percheziţii într-o cauză în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală şi spălarea banilor, prin care s-ar fi cauzat un prejudiciu de aproape 6.000.000 de lei. Acțiunile s-au derulat într-un dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor.
“Cei în cauză sunt bănuiți că, în perioada 2010 – 2015, prin intermediul mai multor societăţi comerciale, ar fi înregistrat în evidențele contabile și ar fi declarat fiscal achiziții fictive de europaleți și paleți industriali de la firme de tip «fantomă» sau de la agenți economici a căror identitate ar fi fost folosită fraudulos, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat”.
Poliţia Română mai precizează că, pe lângă prejudiciul de 6.000.000 de lei, suma rezultată din circuitul de spălare a banilor este de aproximativ 16.000.000 de lei.