N. D.

Pe lista care cuprinde rezultatele remarcabile obţinute de către elevii prahoveni la diverse competiţii internaţionale s-a mai adăugat un nou nume. Este vorba despre Maria-Alexa Tudose, elevă în clasa a VIII-a la Colegiul Național “Ion Luca Caragiale”, din Ploiești, care a obţinut medalia de bronz la Turneul Internațional de Informatică – ediţia 2016, organizat la Shumen, în Bulgaria.
În total, la această competiţie, echipele de seniori și juniori ale României au obținut șapte medalii, respectiv trei medalii de aur, trei medalii de argint și o medalie de bronz, obţinută de eleva din Ploieşti.
În deplasarea din Bulgaria, elevii olimpici au fost însoţiţi şi de profesori, printre aceştia regăsindu-se şi Daniela Elena Lica, de la Centrul de Excelență Prahova.
Competiția s-a desfășurat în localitatea bulgară Shumen, în perioada 24-27 noiembrie, fiind la a VII-a ediție în format internațional, iniţial concursul fiind adresat exclusiv liceelor de informatică din țara gazdă. La acest turneu au participat loturi naționale și echipe ale mai multor licee cu profil informatic din Bulgaria, România și Rusia.