Fl. Tănăsescu

În zilele de sâmbătă, 10 decembrie, și duminică, 11 decembrie , în fața Palatului Administrativ din Ploiești va poposi Caravana SMURD “Fii pregătit”, aceasta constând într-un centru mobil în care se vor organiza cursuri de instruire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență. Cu aceeași ocazie, vor fi prezentate și principalele dezastre naturale care pot afecta România – cutremure, inundaţii, incendii – și, implicit, modul în care populația trebuie să reacționeze pentru a le face față. Cursurile se vor derula între orele 10 și 18.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) “Șerban Cantacuzino” Prahova, “acest centru mobil este construit special pe structura unui tir, are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale şi de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanţilor în cele mai noi tehnici de acordare a primului ajutor”.
ISU Prahova mai precizează faptul că persoanele care doresc să participe la cursurile organizate în cadrul proiectului Caravana SMURD “Fii pregătit!” se pot înscrie pe pagina de internet a Fundației pentru SMURD – https://fundatiapentrusmurd.ro/centrul-mobil-de-instruire-smurd.Caravana “Fii pregătit!”.
Caravana reprezintă un proiect al “Fundaţiei pentru SMURD”, derulat cu susţinerea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi finanţat de către Fundaţia Vodafone România.