•  Obţinut printr-un proces de ardere la temperaturi înalte a lemnului, într-un mediu lipsit de oxigen, cărbunele activ, după cum mai este denumit cărbunele medicinal, neutralizează substanţele nocive din intestin şi poate folosi cu succes în numeroase boli, în special în cele care sunt mai frecvente sau se accentuează în timpul verii.
    În toxiinfecţiile alimentare, spre exemplu, cărbunele medicinal reţine bacteriile din tubul digestiv şi absoarbe gazele intestinale, ameliorând mai multe simptome: crampele abdominale, scaunele dese, greaţa şi chiar accesele de febră.
  • Aciditatea a fost corelată cu durerea, excesul de greutate şi cu alte mari probleme de sănătate. Din fericire, a ne face corpul mai alcalin (opusul acidităţii) este uşor. Sunt mai multe moduri de a ne alcaliniza corpul pentru mai multă energie şi vitalitate. De exemplu, e recomandat să ne începem ziua cu un pahar mare de apă cu sucul unei lamai întregi, proaspăt stoarse. Deşi lămâia poate părea acidă, ea are efectul opus asupra corpului, pe măsură ce acesta o metabolizează. La acest pahar se poate adăuga un strop de sare de mare! Sarea naturală(nu cea iodata) conţine micro-minerale alcaline.De asemenea, e recomandat să mâncăm o salată verde mare, tăvălită prin suc de lămâie şi ulei de măsline. Verdeţurile sunt printre cele mai bune surse de minerale alcaline, precum calciul şi magneziul.