• Pernele se schimbă în fiecare an, indiferent de materialul din care sunt confecţionate. Pentru că nu pot fi spălate, pernele devin, în timp, un adevărat cuib de bacterii şi acarieni. Chiar dacă spălaţi frecvent feţele de pernă, praful, sebumul de pe piele şi celulele moarte intră în ţesătură şi pot provoca alergii sau afecţiuni respiratorii, potrivit Click.
  • Eliminarea aluniţelor („nevi” în limbajul medical) reprezintă încă un subiect tabu pentru unele persoane, adepte ale convingerii populare conform căreia intervenţia asupra acestor semne ale pielii poate reprezenta un pericol major pentru sănătate. Medicul Ana Maria Vlad, specialist dermatolog, atenţionează însă că această idee este una greşită, adevăratul risc fiind să rămână netratat un melanom, un cancer de piele foarte agresiv, care se vindecă dacă e operat corect într-un stadiu incipient, prin excizie chirurgicală, potrivit Libertatea.
  • Stări de anxietate, panică, nelinişte – toate acestea au legătură cu stresul cotidian. Le putem ţine însă sub control cu anumite tehnici de yoga. Yoga reprezintă modalitatea excelentă prin care se pot lucra flexibilitatea şi forţa, se poate atinge o stare de linişte şi relaxare sau pot fi deprinse anumite tehnici de respiraţie. Pentru a fi eficientă, yoga trebuie practicată cu regularitate. Deoarece caută să stabilească armonia între minte, corp şi spirit, terapia include practici care să vitalizeze mental şi fizic, acţionând totodată asupra anumitor afecţiuni. În consecinţă, cereţi sfaturile unui instructor de yoga pentru a alege exerciţiile ce se potrivesc atât stilului de viaţă, cât şi problemelor de sănătate pe care le aveţi, potrivit Unica.
  • Suntem în plină perioadă a postului, iar produsele din soia s-ar putea să se afle mai des în farfurie în această perioadă. E bine de ştiut de aceea că, dintre toate legumele, soia are proteine de cea mai înaltă calitate, apropiată de cea a proteinelor de provenienţă animală. Acesta este unul dintre principalele motive pentru care soia poate înlocui cu succes carnea, mai ales în perioada postului. De asemenea, soia conţine şi grăsimi sănătoase polinesaturate Omega-3, fibre alimentare solubile şi insolubile, minerale (calciu, magneziu, potasiu, fier, sodiu) şi vitamine (A, B1, B2, C, D, E) şi enzime. Un alt motiv pentru care soia este un aliment sănătos este protecţia faţă de unele tipuri de cancer (mamar, de prostată), graţie izoflavonoidelor din componenţa lor, potrivit Click.