Florin Tanasescu

Pohta ce-au pohtit-o strămoșii noștri – alipirea Cadrilaterului bulgăresc și unirea cu Republica Moldova – precum și spiritul patriotico-erotic de care sunt bântuiți bărbații și bărbatele acestei țări s-au concretizat în alegerea unei noi Elena Udrea în Parlament – nepoata lui Pandele din Ilfov.
Ce mai freamăt, ce mai zbucium! Revistele cvasideocheate i-au scos la înaintare ce are mai de preț, iar unii, trecuți de-a treia tinerețe, și-au adus aminte de single-ul lansat de un poet anonim, frate de cruce cu Fănuș Neagu, “Magdalena, fata mea, artistă de cinema!”.
Sfaturile aproape părintești ale celor trecuți prin ciur și dârmon – nucleul dur al PSD – au lansat, însă, și un avertisment sus-numitei: “Magdalena, fii cuminte, că te fură Kunta Kinte”. Iar Kunta Kinte poate să fie, la o adică, inclusiv de la PNL, la câți candidați (Marian Munteanu, Raluca Turcan) ori președinți (Marian Munteanu) au fost unși ca moștenitori ai lui Quintus.
Se sparie gândul că o fătucă de numai 27 de ani, și altele asemenea, prepară, cu mâinile suflecate, legile-n Parlament ? Ie-te, na și hop-și-așa! Adică nu, cât amar de vreme același neam din aceeași țară – România, țara lui Kunta Kinte – s-a fript, tot 27 de ani, dar n-a suflat și-n iaurt cu următoarele: Elena Udrea, Monica Iacob Ridzzi, Irina Loghin, secretara și ex-nevasta lui Dragnea și multe altele. Deci, Magdalene multe, țara noastră are ! Minte ce-i mai trebuie.
Ruda lui Pandele s-a reabilitat de drept, dând delete trecutului feisbusistic, iar ca bilă albă, are faptul că nu a făcut nicio facultate particulară de drept. Deci, cel puțin patru ani, timpul e în favoarea și-a noastră, nu ? Cum e și de partea lui Dragnea, în favoarea căruia curge reabilitarea de drept – nu și aia judecătorească – după condamnarea cu suspendare. Pe vremuri, curgea și Ozana, dar parcă azi nu mai e așa de limpede ca cristalul.
Deci, “Magdalena, spune drept? Cine te-a mușcat de piept?” Dacă era Elena Udrea în postura Magdalenei, răspunsul era știut. Acum, numai declaratul opozant al viitorului Guvern, Nicușor Dan, poate să insiste, cerând desecretizarea secretului cu mușcatul. Ori DNA. Altfel, rămâne secretizat câteva zeci de ani – precum “Misterele Revoluției de la 1989 la români”. Numai o anumită aripă a SRI, regrupată după exit-poll-urile de duminică, 11 decembrie 2016, poate să știe.
Potrivit unor surse, nu este exclusă nici ipoteza ca unul și același poet născocitor al “Magdalenei” să fi compus și melodia „Bălălău”, care atinge apogeul la fredonarea versurilor: “Banii mei, banii mei/Ce-am făcut Doamne cu ei ?/I-am băut la Reșița? Cu chelnerița”. Așa că să nu vă întrebați “unde sunt iluziile mele, care le-am avut” – adică reducerea a vreo 102 taxe, creșterea salariului minim. Căci rămâne Dragnea, deși moare valul și se scufundă pluta cu care-a venit Iohannis.
Rămâne cum s-a stabilit în urmă cu 27 de ani: Magdalene multe, țara noastră are!