V. Stoica

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA – prin intermediul unor societăți cu care vor fi încheiate contracte – va finanța repararea unor obiective vechi de peste un secol aflate pe raza regionalelor feroviare care activează și în județul Prahova.
În cazul reparării unor podețe de pe ruta Ploiești Sud – Măneciu va fi vorba doar despre expertizare tehnică, pentru determinarea lucrărilor care vor fi efectuate, având în vedere faptul că obiectivele respective au fost puse în funcțiune în anul 1903.
O altă lucrare care vizează repararea acoperișului clădirii stației CFR Valea Călugărească este estimată la circa 100.000 de lei fără TVA, în acest caz fiind vorba despre o clădire deteriorată, construită în anul 1910.
În prezent, acoperișul din tablă zincată al gării din Valea Călugărească este foarte deteriorat, producându-se infiltrații care au acționat în interiorul imobilului respectiv, producând pagube mari.
După încheierea contractului de lucrări, se dorește înlocuirea acoperișului din tablă cu țiglă metalică, plus înlocuirea materialelor care pur și simplu au putrezit din cauza acțiunii infiltrațiilor.