La loc de frunte în planurile Petrolului 52 pentru a întări lotul de jucători cu care să se reuşească promovarea în Liga a III-a, la vară, apoi, abordarea, tot cu gânduri de promovare imediată, şi din eşalonul trei, se află fundaşul central Roberto Alecsandru.
Jucătorul de 20 de ani, originar din Vălenii de Munte, nu este un nume necunoscut iubitorilor fotbalului ploieştean, el apucând să bifeze câteva meciuri în Liga I pentru falimentara SC FC Petrolul SA!
A debutat în tricoul galben-albastru pe când avea doar 18 ani, în Liga I, bifând 9 minute în partida câştigată cu Corona Braşov, în mai 2014, apoi a “stat cuminte” în lotul prim-divizionarei, neavând, din păcate, şansa de a prinde acest sezon, în care avea dublu avantaj – era unul dintre fotbaliştii formaţi de club, obligatorii în lot pentru fiecare prim-divizionară, şi se încadra în cerinţa “under 21”, de asemenea obligatorie la divizionarele A, care trebuie să folosească un jucător de acest fel în teren, în permanenţă.
Chiar dacă a “prins” câteva meciuri pe final de sezon, când soarta Petrolului era pecetluită (4 prezenţe în teren în sezonul trecut de Liga I), pentru Roberto Alcsandru trecerea la divizionara secundă Juventus Bucureşti nu a fost una de bun augur, acesta “bifând” doar un singur meci sub comanda lui Daniel Opriţa. Fost petrolist, ca jucător, Opriţa – trecut acum pe banca tehnică a găsit formula ideală de echipă fără Alecsandru, Juventus fiind în postura de a reprezenta o favorită la promovarea din Liga 2!
Odată cu terminarea meciurilor oficiale din 2016, bucureştenii care evoluează în Colentina şi-au stabilit strategia pentru retur, şansele ca apărătorul prahovean să rămână în efectivul liderului din eşalonul secund fiind foarte mici.
Petrolul a intrat “pe fir” în încercarea de a-şi asigura serviciile unui jucător de perspectivă, care ar putea bifa toate etapele performanţei, la Ploieşti, şansele ca transferul să se realizeze depinzând doar de oferta financiară pe care noul club al Ploieştiului va reuşi să o facă. Jucătorul, reprezentat la “negocieri” de tatăl său, aşteaptă, la rândul său, să-şi aleagă viitorul fotbalistic cât mai rapid, Petrolul fiind o opţiune de luat în seamă, Octavian Grigore având nevoie urgentă de încă un fundaş central de valoare.

Puchea devine un „caz”?

8-puchea

Un alt jucător dorit foarte mult de Octavian Grigore în lot, pentru retur, este “boldeşteanul” Alexandru Puchea, cel care a evoluat în primele etape ale campionatului pentru Petrolul, sub formă de împrumut de la divizionara C.
Grigore îl doreşte pe Puchea înapoi pe “Ilie Oană”, dar cei de la Boldeşti spun că jucătorul este sub contract (acest lucru era “pus la îndoială” la un moment dat) şi nu au de gând să se despartă de el, lucru confirmat chiar de antrenorul “Boldeştinei” – Marian Ilie. “I-am ajutat pe cei de la Petrolul atunci când au avut nevoie, prin împrumutul celor doi jucători, Puchea şi Vasile Micu. Am acceptat să-i împrumutăm acolo, pentru a demara activitatea cum trebuie la noua echipă. Nu pun la socoteală că, într-un fel, startul nostru de sezon a fost perturbat de această plecare a lor şi nici că “ajutorul” pe care am sperat că-l vom primi din partea Petrolului, prin direcţionarea unor junior care să poată juca la nivelul Ligii a III-a, nu s-a concretizat aşa cum am sperat. Acum, însă, nu se pune problema, am discutat cu factorii de conducere de la club, jucătorul are contract cu noi şi eu cred că Petrolistul Boldeşti are mai multă nevoie de Puchea, în retur, faţă de cât are nevoie Petrolul. L-am anunţat şi pe jucător, că nu va pleca în această iarnă. Cred că a înţeles foarte lar acest lucru şi sunt convins că va rămâne la Boldeşti” – spune Marian Ilie.