Sala Sporturilor din Zalău a găzduit, săptămâna trecută, ediţia de anul acesta a Campionatului Naţional de Box rezervat cadeţilor, competiţie la care au participat cu succes şi cluburile CSM Ploieşti şi CS Petrolul Ploieşti, ambele obţinând câte un titlu al României.
CSM Ploieşti a avut o delegaţie mai numeroasă, antrenorii Titi Tudor şi Adrian Pîrlogea trimiţând în ring la Zalău nouă sportivi, dintre care patru au urcat pe podiumul de premiere. Cea mai preţioasă medalie, cea de aur, a fost câştigată de Marian Ghinoiu, învingător la categoria 32 kg.
Finalist a fost şi Cristian Drăgan, la categoria 44,5 kg, însă sportivul ploieştean a urcat pe a doua treaptă a podiumului, cucerind medalia de argint.
Celelalte două medalii din palmaresul clubului ploieştean au fost de bronz şi au revenit sportivilor Victor Andrei (72 kg) şi Andrei Dinu (46 kg).
De la CS Petrolul Ploieşti, antrenorii Ion Moroiţă, Ovidiu Dragomir şi Leontin Sandu au avut în concurs patru sportivi, dintre care doi au câştigat medalii. Cea mai bună performanţă a fost obţinută de Alexandru Stanca, învingător în cadrul categoriei de 36 kg, adjudecându-şi, astfel, titlul naţional.
Cealaltă medalie din tabăra petrolistă a fost câştigată de Alexandru Benghe, clasat pe locul al treilea la categoria 40 kg.