Ambros Martin şi Costică Buceschi s-au decis asupra lotului cu care România se va deplasa la Campionatul European din Suedia, programat în perioada 4-18 decembrie. Cei doi antrenori au aşteptat să vadă dacă Gabriela Perianu are şanse să joace, iar după ce au primit răspunsul au decis în consecinţă.
Medicul naţionalei Florin Ciocoiu a recomandat ca handbalista să nu joace în Suedia, riscând o accidentare şi mai gravă.
Astfel, lotul care va pleca sâmbătă la Helsingborg este următorul:

Portari: Paula Ungureanu, Denisa Dedu, Yulia Dumanska
Extreme stânga: Ana Maria Iuganu, Elena Florica
Interi stânga: Cristina Neagu, Cristina Zamfir, Gabriella Szucs
Centri: Mădălina Zamfirescu, Eliza Buceschi, Cristina Laslo
Interi dreapta: Melinda Geiger, Laura Popa
Extreme dreapta: Laura Chiper, Aneta Udriştioiu
Pivoţi: Oana Manea, Florina Chintoan, Crina Pintea

Gabriela Perianu se alătură listei de indisponibilităţi care mai conţine trei extreme stânga, Valentina Ardean, Camelia Hotea şi Ana Maria Tănasie.
România va juca în Grupa D la Campionatul European, în ordine, cu Norvegia, Rusia şi Croaţia. Primul meci este pe 5 decembrie.
Cu doar câteva zile înaintea debutului la Campionatul European, stafful tehnic are deja două mari probleme. Prima – legată de acoperirea postului de extremă stângă, în condiţiile în care primele trei variante din ţară au devenit indisponibile. În plus, Ana Maria Iuganu (CSM Roman) a acuzat la rândul ei o entorsă la Trofeul Carpaţi.
A doua mare problemă a României înaintea turneului final a devenit cuplul de apărători centrali, după ce Aurelia Brădeanu s-a retras de la echipa naţională, iar Gabriela Perianu este accidentată.
Astfel, Ambros Martin şi Costică Buceschi au ca principală grijă în această săptămână să găsească un apărător central dintre cele şase titulare. Primul ”7” cu Norvegia ar putea arăta astfel: Ungureanu – Iuganu, Neagu, Buceschi, Geiger, Chiper, Manea. Aşadar, urmează câteva zile intense în cantonamentul României, care de marţi s-a mutat la Bucureşti. Plecarea la Euro va fi sâmbătă, iar Dumanska şi Laura Popa vor fi, probabil, cele două rezerve. Din fericire, sistemul de schimbări în lot este mai permisiv decât la Jocurile Olimpice, astfel că echipele vor putea face modificări chiar şi după primul meci.