În data de 8 decembrie, la ora 12.00, Teatrul Mic „Suflet de copil” din Galaţi va prezenta, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Bușteni, un spectacol intitulat „Revista copiilor este deschisă”. Sunt invitaţi să participe copii de la grădiniţele şi din clasele primare ale şcolilor din Buşteni şi Poiana Ţapului, preţul unui bilet fiind de 10 lei.

95 de ani de la înființarea Operei Naționale

Opera Națională București organizează, pe 8 decembrie, de la ora 18.30, Gala Aniversară – 95 de ani de la Înființarea Operei Naționale București. În data de 8 decembrie 1921, prin hotărârea Ministrului Artelor, poetul Octavian Goga, Societatea particulară Opera s-a transformat în instituţie de stat, cu sediul la Teatrul Lyric „Leon Popescu”, primul director fiind Scarlat Cocorăscu. Noua instituţie, Opera Română, a fost inaugurată cu spectacolul „Lohengrin” de Richard Wagner, dirijat de cel mai important compozitor român George Enescu. Invitata specială a Galei Aniversare de joi, 8 decembrie, este soprana Anita Hartig, alături de soliștii Veronica Anușca, Mihaela Ișpan, Maria Jinga, Madeleine Pascu, Ramona Păun, Mihaela Stanciu, Crina Zancu, Marius Boloș, Andrei Lazăr, Lucian Petrean, Horia Sandu, Tiberius Simu, Alin Stoica, Vicențiu Țăranu. Vor mai evolua Orchestra și Corul Operei Naționale București, sub bagheta dirijorului Ciprian Teodorașcu.

S-au pus în vânzare abonamentele pentru Festivalul Enescu 2017

Abonamentele pentru Festivalul Enescu 2017 au fost puse în vânzare ieri, în rețeaua EVENTIM, atât online, pe site-ul www.eventim.ro, precum și în rețeaua magazinelor EVENTIM din întreaga țară (Germanos, Orange, Vodafone, Diverta, Carrefour, librăriile Humanitas și Cărturești, stațiile OMV), la birourile EVENTIM din București și din țară, precum și pe site-urile EVENTIM din străinătate şi în reţelele EVENTIM internaţionale. Biletele individuale vor fi puse în vânzare pe 16 februarie 2017. Ediția 2017 a Festivalului Internațional George Enescu (2-24 septembrie) aduce la București și în alte șapte orașe din țară peste 3.000 dintre cei mai apreciați artiști străini și români în peste 80 de evenimente, au anunțat organizatorii. Programul include superstaruri ale muzicii clasice prezente în premieră, un număr de 37 de lucrări de George Enescu și piese muzicale contemporane. Programul complet al Festivalului Enescu 2017 este disponibil pe www.festivalenescu.ro. Pe lângă manifestările de la București, vor avea loc și 12 concerte în orașe precum Iași, Brașov, Cluj, Timișoara, Bacău, Ploiești și Sibiu. Au fost puse în vânzare mai multe tipuri de abonamente, prețurile acestora variind între 200 de lei și 2.800 de lei.