AJ Fonte do Bastardo Azores (Portugalia) – Tricolorul LMV Ploiești,014 astăzi, ora 23:30, 16-imi CEV Challenge Cup

Echipa de volei masculin Tricolorul LMV Ploiești evoluează, în această seară, în cupele europene, urmând să întâlnească, începând cu ora 23:30 în România, campioana Portugaliei – AJ Fonte do Bastardo Azores, în turul 16-imilor CEV Challenge Cup. După două zile petrecute pe drum, staționând în Lisabona luni noapte, echipa pregătită de antrenorii Sergiu Stancu și Mădălin Marinescu își pune mari speranțe în meciul din această seară, dorind să obțină un rezultat pozitiv în vederea returului, programat peste o săptămână, în Sala „Olimpia”.
Echipa ploieșteană se află în luptă pentru medalii în acest sezon în campionat, ocupând, în prezent, locul al patrulea, după 12 partide disputate, la patru puncte de a treia clasată, CS Arcada Galați, și la șapte puncte de primele două poziții, ocupate de Volei Municipal Zalău, respectiv Steaua București.
În sezonul trecut, Tricolorul LMV a încheiat pe locul al cincilea, obținând maximum din obiectivul stabilit, calificându-se, totodată, și în CEV Challenge Cup.

Despre AJ Fonte do Bastardo Azores

Clubul AJ Fonte do Bastardo Azores, cu sediul în Praia da Vitória, a fost fondat în 1975, dar înființarea sa s-a oficializat patru ani mai târziu. Echipa masculină de volei a promovat în prima divizie națională în 2005, iar de atunci până în prezent s-a aflat mereu între primele cinci clasate, obținând, totodată, și două titluri naționale, în 2011 și în sezonul trecut, precum și o Cupă a Portugaliei, în 2013.
Din postura de campioană a Portugaliei, clubul din Azore avea dreptul de a juca în Liga Campionilor, însă a preferat să evolueze în cea de-a treia competiție europeană ca valoare. Totuși, a avut nevoie de a juca un tur preliminar, trecând de echipa norvegiană VFK Forde, pe care a învins-o în ambele manșe, scor 3:1 (25:21, 25:13, 28:30, 27:25), în Norvegia, respectiv 3:0 (25:21, 25:23, 25:11), pe teren propriu.
În acest sezon din Divizia Națională din Portugalia, AJ Fonte do Bastardo ocupă locul al treilea, după opt etape înregistrând șase victorii și două înfrângeri (una în tiebreak), fiind la cinci puncte de actualul lider, SL Benfica (care are maximum de puncte), și la un punct de SC Espinho.
La fel ca și Tricolorul LMV, echipa portugheză are ca antrenor principal un fost jucător de top din țara respectivă, care a evoluat pe postul de centru, João Miguel Sequeira José, debutant în postura de tehnician. Născut în 1978, acesta a făcut parte din echipa lusitană clasată pe locul al optulea la Mondialele din 2002, când a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului final pe postul său.

Declarații:

Sergiu Stancu, antrenor principal Tricolorul LMV: „Este foarte important pentru noi să avem o evoluție bună la debutul echipei în cupele europene și încercăm să revenim din Portugalia cu un rezultat pozitiv, care să ne dea șanse mari de calificare în returul de la Ploiești. Întâlnim o echipă bună, campioana Portugaliei, de altfel. Are în componență jucători care, cu siguranță, pot face diferența în anumite momente. Dar, cu experiența acumulată în campionatul României, unde meci de meci am avut o evoluție bună, cu mici sincope, eu sunt convins că echipa noastră va fi în stare să țină piept adversarilor și să ne întoarcem victorioși.
Atuurile noastre sunt omogenitatea și spiritul de echipă, pentru că toate rezultatele pe care le-am obținut până acum au fost rodul jocului de echipă. Spun asta pentru că aproape niciun meci nu l-am terminat cu primii șase. Întotdeauna au apărut schimbări, iar acesta a fost punctul forte al echipei, pentru că fiecare jucător și-a adus contribuția la rezultatele pe care le-am avut până acum”.
Cosmin Ghimeș, căpitanul echipei: „Este primul meci internațional al echipei, dar îl vom aborda ca pe oricare alt meci, anume să-l câștigăm, și, astfel, să ne calificăm mai departe. În plus, are și o încărcătură mai mare decât un meci de campionat, pentru că participarea în cupele europene reprezintă rodul muncii unui an întreg anterior. Iar munca noastră de anul trecut ne-a adus în acest moment. Fiind vorba despre un meci internațional, nu există nevoie de o motivație în plus. Toți vom da cel puțin 110% pe teren”.
Loturi:
Tricolorul LMV Ploiești: 2. Goran Škundrić (Serbia, libero), 5. Cosmin Ghimeș (cpt., coordonator), 7. Aleksandar Milivojević (Muntenegru, extremă), 8. Andrei Grigoraș (universal), 9. Florin Voinea (extremă), 10. Hiroshi Centelles (Cuba, extremă), 12. Vladan Aleksić (Serbia, centru), 13. Kostiantyn Riabukha (Ucraina, centru), 14. Tudorel Farcaș (extremă), 18. José Carrasco Angulo (Venezuela, coordonator).
AJ Fonte do Bastardo Azores: 1. Afonso Guerreiro (extremă), 2. Gerson Pereira (Republica Capului Verde, centru), 3. Matthew Pollock (SUA, centru), 5. Pedro Rangel (Mexic, coordonator), 6. Carlos Teixeira (libero), 7. Kristopher Johnson (SUA, centru), 8. Joao Ribeiro (extremă), 10. Jose Monteiro (coordonator), 11. João Freitas (Brazilia, extremă), 13. Caique Silva (Brazilia, extremă), 14. Diogo Morais (universal), 15. Scott Rhein (SUA, extremă).