F.T.

Ieri, polițiștii de la Direcția Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Prahova, sprijiniți de lucrători din cadrul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române și jandarmi, au descins în mai multe locații din București, Prahova și alte nouă județe din țară, la firme și persoane bănuite de contrabandă cu materiale pirotehnice.
Potrivit unui comunicat al IPJ Prahova, “persoanele în cauză sunt bănuite de săvârșirea infracțiunilor de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept și contrabandă calificată. Din cercetări a reieșit că, în perioada noiembrie – decembrie, mai multe persoane ar fi importat, fără îndeplinirea obligațiilor legale, materiale pirotehnice, pe care le-ar fi comercializat în țară, în scopul revânzării”.
Purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova, inspector Marian Popescu, ne-a precizat că materialele pirotehnice erau aduse din Turcia , China, Italia și din alte țări în Constanța. De-acolo, erau apoi livrate unor persoane/societăți comerciale de pe raza județelor în care s-au efectuat percheziții, respectiv în Prahova, Constanța, Cluj, Harghita, Iași, Ilfov, Mureș, Satu Mare, Sibiu, Vaslui și în Capitală.
Pentru audieri, în cursul zilei de ieri, la sediul IPJ Prahova urmau să ajungă cinci persoane, iar cantitatea de material pirotehnic ridicată era estimată de către reprezentanții IPJ Prahova la “câteva tone” !