Marian Dima

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Prahova a primit vizita unui oaspete din Italia – Luigi Fiorenzo De Sanctis (foto stânga), nimeni altul decât unchiul actualului portar de la Monaco – Morgan de Sanctis (internaţional italian trecut pe la Juventus, Sevilla, Napoli şi Roma)!
Italianul Luigi Fiorenzo De Sanctis – care cochetează cu fotbalul, jurnalismul (mare fan al Fiorentinei, autor al cărţii „Le origini della „Viola”) şi proiecte în lumea sportului – doreşte să dezvolte sectorul juvenil în România, studiind oportunitatea deschiderii unei academii, dar, în acelaşi timp, intenţionează ca în anul 2017 să pună bazele unui turneu de amatori destinat echipelor din patru ţări – Italia, Grecia, Polonia şi România, specificul proiectului fiind unul foarte interesant.
„Doreşte să strângă în turneu doar echipe care au avut un trecut glorios, cu nume, suporteri, dar care acum au probleme din cauza insolvenţei, falimentului, după caz. Este un proiect pentru care există sprijin din Italia şi sper ca şi Petrolul să facă parte din acest turneu regional” – a declarat preşedintele AJF, Silviu Crîngaşu (foto dreapta), după întâlnirile cu Luigi Fiorenzo De Sanctis.

Şedinţă la FRF pentru „ajefişti”

Săptămâna viitoare, mai precis marţi, 13 decembrie, Federaţia Română de Fotbal a invitat la o consfătuire de lucru reprezentanţii Asociaţiilor Judeţene de Fotbal, scopul fiind lămurirea sistemului de promovare din ligile judeţene, la finele acestui campionat. Iniţial, se propusese promovarea directă a campioanelor, sau, după caz, a echipelor de pe locul secund, dacă primele clasate nu doresc să meargă în Liga a III-a, apoi s-a revenit la varianta susţinerii unor meciuri de baraj, regulă care s-a respectat în ultimul deceniu. Se vor lua în discuţie şi alte probleme legate de activităţile Asociaţiilor Judeţene, proiecte la care acestea să fie „părtaşe” alături de FRF, precum şi discutarea unor propuneri venite din partea reprezentanţilor AJF.