După o vacanţă de iarnă în care nu s-a rezolvat mai nimic din punctul de vedere al „subiectelor care interesează”, suporterii aşteptând, în continuare, ca echipa Petrolul 52 să primească mărcile care aparţin acum Primăriei Ploieşti, echipa aflată pe primul loc în Liga A Prahova va susţine primul antrenament din 2017.
Astăzi, de la ora 16,00, pe arena „Ilie Oană”, galben-albaştrii aşteaptă „baia de mulţime” din care să-şi tragă seva pentru perioada de pregătire a returului, unul la capătul căruia se speră să fie făcut acel „pas în faţă” aşteptat de toată lumea – părăsirea fotbalului amator judeţean, prin accederea în Liga a III-a.
Cu câteva discuţii rezolvate privind campania de transferuri, unde sunt aşteptaţi să apară înapoi în tricoul galben-albastru foşti petrolişti precum George Ghiţă, Nini Popescu, Alexandru Radu, plus speranţele că vor apărea şi alţi jucători „cu CV” – Bogdan Panait sau Roberto Alecsandru fiind astfel de exemple – petroliştii au motive să spere la rezolvarea, cât mai rapidă, a problemelor privind chiria pentru folosirea stadionului sau primirea mărcilor. Dar au şi motive să se teamă, pentru că, odată dusă „emulaţia” începutului de „aventură”, continuarea proiectului va deveni tot mai dificilă, fără noi surse de venit.

Memoriu pentru Popescu şi Ghiţă

Doi dintre jucătorii noi aşteptaţi la reunirea Petrolului – George Ghiţă şi Nini Popescu – au probleme importante de rezolvat înainte de a avea drept de joc sub comanda lui Octavian Grigore. Fotbalişti importanţi, cu meciuri în Liga I chiar (cazul lui George Ghiţă), cei doi revin după suspendarea din scandalul pariurilor, la divizionara secundă Gloria Buzău, trebuind să achite amenzi importante (10.000 de lei Popescu, 15.000 de lei Ghiţă), după ce suspendarea le-a expirat, pentru a putea reveni pe gazon. Petrolul intenţionează să solicite FRF un „drept de joc provizoriu”, în contextul unui angajament de plată din partea celor doi, întins pe o perioadă mai lungă. Cei doi, formaţi la clubul ploieştean, şi-au dat acordul pentru a juca la Petrolul 52, odată cu rezolvarea acestui impediment.

Campanie pentru 2%

Suporteri PetrolulChiar dacă a primit ajutor din partea fanilor şi a multor „oameni de bine”, care au donat sume de bani pentru buna funcţionare a clubului, Petrolul 52 este departe de a avea ”linişte financiară” în 2017, perioada de iarnă, când este pauză competiţională, fiind greu de depăşit fără încasările obişnuite.
Tocmai de aceea, pentru 2017, se intenţionează şi o campanie de strângere de venituri din redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit, din partea suporterilor angajaţi către clubul de fotbal Petrolul 52, campanie prin care se pot strânge sume importante pentru nivelul unui club aflat la nivel de amatori la acest moment. Chiar dacă banii care se vor aduna astfel vor fi disponibili de-abia pe final de an 2017, ei vor fi, oricând, bineveniţi.