Cu perspectiva unor discuţii importante privind viitorul echipei, aşteptându-se lucruri bune, la propriu, când vine vorba despre fotbalul făcut la Boldeşti şi în condiţiile în care Petrolistul ar putea deveni cel mai important club prahovean de fotbal (!!!), în contextul vitreg de acum, oficialii echipei din Liga a III-a au stabilit, deja, coordonatele pregătirii pentru retur.
Mai precis, Petrolistul Boldeşti se va reuni, pentru primul antrenament, săptămâna viitoare, pe 10 ianuarie, fiind deja programat şi un cantonament centralizat, la Seciu, care să debuteze pe 23 ianuarie, perioada de pregătire, antrenamente, cantonament şi meciuri amicale fiind una destul de mare, mai ales la acest nivel competiţional, întrecerea reluându-se pe 4 martie. „După o pauză de trei luni şi jumătate, este nevoie de un program mai lung de pregătire, din păcate, spun din nou acest lucru, Liga a III-a nu oferă suficientă competiţie, meciuri, echipelor angrenate, astfel că eşti în situaţia de a juca doar în maximum jumătate de an meciuri oficiale. Dacă se vor mai retrage una-două echipe, cum se aude şi cum se întâmplă în fiecare pauză competiţională, vom avea mai multă pauză decât fotbal” – spune antrenorul Marian Ilie, care este convins că echipa sa va face o figură frumoasă şi va avea rezultate convingătoare în retur. „Am văzut câţiva jucători noi, am făcut oferte altora, eu sper ca rezolvăm unele transferuri, pentru că suntem una dintre puţinele echipe care oferă stabilitate, antrenamente zi de zi, deci cine vrea să facă fotbal altfel decât la fără frecvenţă este interesant pentru clubul pe care îl reprezint”, spune Ilie.

Astra – restart pe 16 ianuarie

Ceaaltă echipă de Liga a III-a, care îşi desfăşoară activitatea la Ploieşti, Astra 2, are, de asemenea, stabilită data reunirii – luni 16 ianuarie, antrenorii Marius Măldărăşanu, Laurenţiu Costache şi Florentin Rădulescu fixând primul antrenament al „satelitului”. Asta după ce, duminică, prima echipă a Astrei îşi va relua pregătirile pe stadionul din cartierul „9 Mai”, după doar câteva zile, elevii lui Marius Şumudică urmând să plece în Cipru.
Este sigur că jucătorii ploieşteni ai „satelitului” remarcaţi în prima parte a sezonului, precum Romario Moise, Mădălin Răileanu, Valentin Gheorghe, vor face parte din lotul primei echipe, fiind şanse mari ca alţi 2-3 jucători remarcaţi sub comanda lui Măldărăşanu să „prindă” acest stagiu de pregătire cu prima echipă. Şi „satelitul” va efectua un cantonament de 6 zile, cel mai probabil la baza proprie.