A.M.

Patru studenți ai Universității Petrol Gaze din Ploiești au primit burse în cadrul unei noi ediții a Programului Roberto Rocca Education, inițiat de compania TenarisSilcotub. Este vorba despre : Dumitrița Spînu, Tania Roxana Velțan, Ana Pintea – Facultatea de Ingineria Petrolului și Gazelor și Ion Stoian – Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică. Alături de ei, au primit burse alți 36 de tineri din țară care studiază ingineria și științele aplicate.
Dintre aceștia, 20 de studenți provin de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, iar ceilalți sunt înscriși la Universitatea Politehnică București, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași și Universitatea „Babeș-Bolyai”. Din totalul de 40 de tineri premiați, opt au beneficiat de această formă de susținere și în anul universitar precedent. Valoarea fiecărei burse de studiu este de 9.600 de lei. „Studenții care beneficiază de această formă de susținere financiară au fost selectați de specialiștii companiei atât pentru rezultatele foarte bune înregistrate la facultate în anul universitar precedent, cât și pentru potențialul lor de a deveni buni profesioniști și lideri. Procesul de selecție, demarat în luna septembrie a anului trecut, a urmărit abilitățile de comunicare ale tinerilor bursieri, capacitatea de analiză și calitățile de leadership, pasiunea pentru inginerie și inovare.
Studenții care primesc această bursă nu au nicio obligație față de companie, fiind liberi să își aleagă ulterior propriile opțiuni cu privire la viitoarea carieră sau continuarea studiilor la nivel post-universitar”, se arată într-un comunicat al companiei.
Studenții bursieri s-au reunit pe 12 ianuarie, în amfiteatrul TenarisUniversity, centrul de training TenarisSilcotub din Zalău, pentru evenimentul de decernare a burselor, organizat sub titlul “Creativitatea– cheia inovării și a dezvoltării”. La finalul evenimentului tinerii au fost invitați să participe la o activitate de training experențial – “Metropola” – prin care au construit împreună un oraș al viitorului așa cum și-l doresc. Roberto Rocca Educational Program este o inițiativă desfășurată la nivel global de compania Tenaris, pentru a susține studiul ingineriei și al științelor aplicate în 80 de universități din 11 țări. TenarisSilcotub ( producător român de țevi fără sudură de diametre mici, utilizate în diverse aplicații din industriile energiei, mecanică și auto) a inițiat Programul Roberto Rocca în 2006.