Bogdan Chitic

Înfiinţat din grija permanentă pentru baschet afişată de cluburile de profil din oraş, dar şi datorită numărului mare de copii şi, implicit, de echipe ploieştene care participă, în fiecare vară, în Liga Naţională de baby şi minibaschet, Campionatul Municipal destinat sectorului juvenil şi-a „primit botezul” în ultimul trimestru al anului recent încheiat. Cu ale sale două divizii, de baby-baschet (7-10 ani) şi minibaschet (10-12 ani), întrecerea, care adună un număr total de 17 formaţii la cele două categorii, s-a pliat ca o mănuşă asupra nevoilor de dezvoltare arătate, în ultimii ani, de o comunitate baschetbalistică puternică, a cărei continuă expansiune a generat noi criterii de performanţă şi în rândurile celor mici.
Sorina Lambrino – Solaris, Sebastian Nicolov – CS Sevlar, Vasile Tace – ABC T-Pack, Sorin Hartman – BC Shooters, Ionuţ Urzeală – Ploieşti Basketball, antrenorii secţiei de baschet din cadrul CSŞ Ploieşti, Loredana Munteanu, Corina Savu şi Ionuţ Ivan, preşedintele Colegiului Arbitrilor din judeţul Prahova, Şerban Raşoga, domnul Mihai Aldea, ca şi organizator de competiţii din partea Federaţiei Române de Baschet şi, nu în ultimul rând, profesorul Marian Hartman, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Baschet Prahova, se numără printre iniţiatorii acestui proiect, care, la intrarea în noul an, se poate lăuda cu „arderea” mai multor etape, în limita fair-play-ului şi în prezenţa unui număr mare de spectatori, peste 200, în medie, la fiecare meci.

afacere-b-802Solaris, singura echipă neînvinsă la minibaschet

În divizia de minibaschet, ultimele două partide desfăşurate anul trecut au implicat o doză sporită de suspans, diferenţele mici de scor demonstrând o oarecare comprimare a valorilor chiar şi la acest nivel (10-12 ani), dar şi o cunoaştere tot mai amănunţită a jocului defensiv, precum şi a adversarului. Liderul neînvins în primele patru etape, Ploieşti Basketball 3, echipă antrenată de Elena Stan, a suferit prima înfrângere, scor 23-25, în faţa băieţilor lui Ionuţ Ivan de la CSŞ Ploieşti 3, pentru ca, la doar câteva zile distanţă, să câştige „derbiul” cu colegii de club de la Carrefour Ploieşti Basketbal 1 – antrenor Bianca Barbu, scor 22-17. În urma acestor rezultate, Solaris a rămas singura formaţie neînvinsă în divizia de minibaschet, având 5 victorii din tot atâtea partide disputate.
Începând de săptămâna viitoare, după întoarcerea copiilor din vacanţă, se vor desfăşura mai multe restanţe din etapele a IV-a şi a V-a, după cum urmează: CSŞ Ploieşti 2 – Shooters şi CSŞ Ploieşti 3 – ABC T-Pack (etapa a IV-a) şi, respectiv, Carrefour Ploieşti Basketball 1 – Ploieşti Basketball 2 şi Shooters – CSŞ Ploieşti 1 (etapa a V-a).

Divizia de minibaschet – Clasament

1. Ploieşti Basketball 3 (5-1) – 11 puncte
2. Solaris Ploieşti (5-0) – 10 puncte
3. Carrefour Ploieşti Basketball 1 (4-1) – 9 puncte
4. CSŞ Ploieşti 3 (3-1) – 7 puncte
5. ACS Sevlar Ploieşti (2-3) -7 puncte
6. CSŞ Ploieşti 2 (1-3) – 5 puncte
7. CSŞ Ploieşti 1 (1-3) – 5 puncte
8. ABC T-Pack (1-3) – 5 puncte
9. Ploieşti Basketball 2 (0-4) – 4 puncte
10. BC Shooters Ploieşti (0-3) – 3 puncte

Colegii mai mici s-au pus mai greu în mişcare

Din cauza numărului mai mic de echipe înscrise doar şapte, comparativ cu zece la minibaschet, Divizia de baby-baschet a început mai târziu, la finalul lunii noiembrie, şi a programat, până în prezent, doar două etape. Apropierea vacanţei, dar şi ultimele acţiuni specifice Sărbătorilor de Iarnă, desfăşurate în şcoli, au făcut ca numai patru echipe – Solaris, ABC T-Pack, Ploieşti Basketball 1 şi Baby-Lynx Red – să dispute câte două jocuri, iar o alta, CSŞ Ploieşti, nici să nu debuteze în campionat.

Divizia de baby-baschet – Clasament

1. Solaris Ploieşti (2-0) – 4 puncte
2. ABC T-Pack (1-1) – 3 puncte
3. Ploieşti Basketball 1 (1-1) – 3 puncte
4. Baby-Lynx Red (1-1) – 3 puncte
5. Ploieşti Basketball 2 (0-1) – 1 punct
6. Baby-Lynx Blue (0-1) – 1 punct
7. CSŞ Ploieşti (0-0) – 0 puncte

Cadourile au ajuns la Casa Austria

Aşa cum s-a stabilit, încă de la începutul lunii decembrie, de către organizatorii „Galei minibaschetului ploieştean”, jucăriile şi cadourile strânse în urma evenimentului desfăşurat la Sala Sporturilor Olimpia au fost direcţionate, în Ajunul Crăciunului, copiilor instituţionalizaţi din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova (DGASPC). Misiunea de a realiza acest lucru a revenit micuţelor baschetbaliste de la Clubul Sportiv Şcolar Ploieşti, care au mers la Casa Austria, unde au fost întâmpinate cu braţele deschise de copii cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani. Pe lângă jucării, hăinuţe şi sacoşele cu cadouri, copiii au primit şi o minge cu semnăturile micuţelor baschetbaliste, precum şi invitaţia de a participa, în acest început de an, la un meci de baschet din Campionatul Municipal.