Marcel Marin, Bogdan Chitic

Plecat pe meleaguri străine în vara anului trecut, în Canada, la Toronto, pentru a două oară, după episodul petrecut între anii 2012 şi 2014, fostul fotbalist ploieştean Cristian Nica (40 ani) experimentează un nou stil de viaţă, alături de familia sa. NICA C 20
Nica este rezident împreună cu soţia Ana Maria şi fiul Yanis Mario, oportunitatea de a-şi construi o altă viaţă, pe continentul american, cântărind mult în alegerea sa. Fost jucător de nivel B şi C, la Petrolul Ploieşti, Metalul Ploieşti, Conpet Ploieşti, Chimia Brazi, Petrolistul Boldeşti, Matizol Ploieşti şi Petrolul 95 Ploieşti, viteza debordantă, driblingul, demarcarea şi şutul puternic au fost doar câteva dintre atuurile unui atacant care nu a beneficiat de un fizic impunător.
În prezent, ploieşteanul activează ca antrenor la FC Prostars Academy Toronto – club fondat în 2008, unde preşedinte este GabNICA B 20riel Pop, fost jucător în Liga I, la Universitatea Cluj, la finalul anilor ’90. Nica pregăteşte grupa 2008 a clubului canadian, unde căpitan este fiul său, Yanis Mario, după ce, în ţară, antrenase în cadrul Şcolii de Fotbal Daniel Chiriţă. Fostul atacant „de buzunar” nu a renunţat nici la activitatea de jucător, îmbrăcând tricoul echipei Poli Toronto „over 35” şi îmbinând, astfel, cât se poate de bine, şi pe continentul american, fotbalul cu serviciul de zi cu zi.

De menţionat ar fi că oraşul Toronto are echipă în Major League Soccer, cea mai importantă divizie din fotbalul nord-american, la gruparea cu acelaşi nume activând jucători ca Sebastian Giovinco (ex-Juventus Torino), Michael Bradley (ex-AS Roma şi Borussia Monchengladbach) sau Tosaint Rickets (ex-Politehnica Timişoara).