CSM Bucureşti a anunţat, duminică, prin intermediul unui comunicat de presă, că a transferat şase jucători, printre care doi internaţionali, Stelian Burcea (în foto) şi Valentin Calafeteanu, ambii de la Timişoara Saracens. CSM Bucureşti i-a mai transferat pe Florin Gorun (Ştiinţa Baia Mare), Paul Petucher (U Cluj), Dumitru Papaiane (Năvodari) şi pe internaţionalul georgian de tineret George Suluaşvili.
„Într-o echipă este bine să ai un echilibru între tineri şi jucători experimentaţi, cu leadership extraordinar. Sunt foarte fericit să am sub comanda mea jucători internaţionali. Mă bucur să văd că astăzi CSMB a făcut încă un pas pentru a deveni un club pe care jucătorii români să îl aleagă şi o echipă de care tot Bucureştiul să fie mândru. Experienţa jucătorilor care au sosit în această perioadă ne va ajuta enorm să îi creştem pe tinerii talentaţi care sunt la această echipă deja. În următoarele săptămâni ni se vor alătura alţi 6-7 jucători, străini, dar şi români”, a declarat antrenorul Michael Bradley.
Căpitan al echipei naţionale, cu 64 de selecţii, şi al echipei campioane Timişoara Saracens în ultimii şapte ani, Stelian Burcea s-a declarat încântat de proiectul de la CSM Bucureşti şi a spus că îşi doreşte să ajute noul club să îşi îndeplinească obiectivele.
„Este un nou drum pentru mine, am găsit o echipă tânără, cu potenţial şi dornică de afirmare. Va depinde de noi să ne îmbunătăţim de la lună la lună şi în final să reuşim o calificare între primele patru echipe ale României în acest sezon. Am mai avut în carieră astfel de restarturi şi de fiecare dată s-a demonstrat că un proiect sănătos la care se adaugă muncă multă este calea garantată spre succes. Este o provocare pentru mine, simt şi am încredere că putem face performanţă”, a afirmat Burcea.
„Mi-am dorit să mă alătur acestui proiect al CSM-ului. Personal, pentru mine este o nouă provocare, un nou început de drum şi-mi doresc foarte mult să avem succes ca echipă. Cu mult entuziasm, la fel de multă muncă şi având continuitate vom atinge toate obiectivele propuse de către club”, a spus şi Valentin Calafeteanu, jucător cu 87 de selecţii la prima reprezentativă.