Când ne aflăm în mijlocul unei crize emoționale (se întâmplă, este o parte a fiinţei umane) este, probabil, o idee bună să ne întrebăm când am mâncat ultima oară.
Pentru că nivelul de zahăr din sânge ar putea fi prea scăzut. Dar, ce anume ne-ar putea calma, mâncarea sau gătitul? Un nou studiu a constatat că gătitul ne calmează la fel de mult ca și o masă bună, scrie hellogiggles.com,preluat de smartwoman.
Conform unui studiu publicat în The Journal of Positive Psychology, psihologii au descoperit că persoanele au o stare de spirit bună după ce fac ceva creativ.
Studiul a măsurat efectele realizării activităților zilnice creative la un grup de 658 de persoane timp de 13 de zile și a concluzionat că „oamenii sunt mai pozitivi după ce au o activitate mai creativă decât de obicei.” Să faci o tartă cu fructe este la fel de util ca și mâncatul ei.
Şi The Guardian explică cum gătitul poate ajuta persoanele cu tulburări de dispoziție sau care se luptă cu probleme de sănătate mintală. ”Simplul act de a face aluatul m-a ajutat să mă concentrez. Biscuiții se ardeau la margini, dar în cele din urmă am reuşit. Nu-mi amintesc acum dacă chiar i-am mâncat, dar îmi amintesc că realizarea lor m-a făcut să mă simt mai bine”, spune Huma Qureshi.