Bucureşti şi Braşov – printre cele mai ieftine destinaţii de călătorie în 2017

România se numără printre cele mai ieftine destinaţii de vacanţă în 2017, potrivit unui top realizat de revista Forbes şi preluat de Hotnews.ro, în care sunt incluse 21 de oraşe, Bucureştiul ocupând locul 5, iar oraşul Braşov poziţia 18, cei de la Forbes notând că „România este magică în timpul iernii”. Acest clasament în care figurează Bucureştiul şi Braşovul este realizat pe baza unor idei de excursii exotice şi accesibile, venite din partea unor experţi în călătorii, notează Agerpres. În clasamentul Forbes, Bucureştiul este descris ca fiind un „oraş cu o arhitectură de câteva secole,prezentând o varietate interesantă de nou şi vechi”. Publicaţia recomandă turiştilor care ajung în capitala României – un ”oras în dezvoltare” – să viziteze numeroasele muzee, cimitire şi situri istorice, neuitând să recomande şi viaţa de noapte, dar şi mâncarea bună şi ieftină.

forb04-2
Forbes recomandă Braşovul cu multiplele sale ”facilităţi vestice, la preţuri estice”, notând că România este magică iarna. Turiştii se pot caza în pensiuni cu tarife accesibile şi pot face excursii în ”Alpii transilvăneni”, dar şi la Rezervaţia de urşi de la Zărneşti şi la faimosul castel Bran, ”inspiraia pentru romanul de groază <<Dracula>>, din 1897, al lui Bram Stoker”, după cum se mai arăta în articol.
Pe primul loc în clasamentul celor mai ieftine destinaţii se află Vietnamul de Nord. Este o destinaţie binecunoscută pentru cei care nu dispun de un buget generos, însă zona aflată la nord de Hanoi, de-a lungul graniţei cu China, este deseori trecută cu vederea de turişti. Cazarea poate costa între 10-15 dolari pe noapte, dar poate fi găsit adăpost şi în dormitoare comune, contra a 5 dolari. Un fel de mâncare costă între 0,5 şi 2 dolari, iar transportul nu este mai mult de câţiva dolari între oraşe, însă o variantă şi mai ieftină este închirierea unei motociclete. În acelaşi top intră şi Lisabona, care oferă o combinaţie de muzee, clădiri istorice, muzică eclectică, viaţă de noapte, pieţe şi cafenele, totul într-o atmosferă arhaică. Cazarea costă în jur de 30 de dolari.
Oraşul Seul din Coreea de Sud este descris ca fiind o metropolă fascinantă, în care abundă infrastructura super tehnologizată, zgârie-nori moderni, clădiri istorice, cu o mare populaţie de expaţi şi mâncare tradiţională delicioasă, la preţuri mici.
Iată care sunt cele 21 de oraşe în care puteţi ajunge cu bani puţini în 2017, potrivit Forbes: 1. Vietnamul de Nord; 2. Biskek, Kargazstan; 3. Lisabona, Portugalia; 4. Seul, Coreea de Sud; 5. Bucureşti, România; 6. Cape Point, Africa de Sud; 7. Creta, Grecia; 8. Palawan, Filipine; 9. Burleigh Heads, Queensland, Australia; 10. Porto, Portugalia; 11. Tobago, Trinidad şi Tobago; 12. Trencin, Slovacia; 13. Luang Prabang, Laos; 14. Cairo, Egipt; 15. Salar de Uyuni, Bolivia; 16. Moab, Utah, Statele Unite; 17. Antigua, Guatemala; 18. Braşov, România; 19. Hopkins, Belize; 20. Copan, Honduras; 21. Tbilisi, Georgia.